Κάλτενμπορν: «Θα είμαστε στην F1 το 2015»

Νίκος Τσιώκος
Η επικεφαλής της Sauber, Μόνισα Κάλτενμπορν ξεκαθάρισε πως στην ελβετική ομάδα σχεδιάζουν να βρίσκονται στη Formula1 το 2015.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Sauber φέτος είναι πολλά. Από οικονομικά μέχρι... βαθμολογικά, καθώς η ομάδα του Χίνβιλ δεν έχει ούτε βαθμό μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Κάτι που αν μείνει μέχρι το φινάλε, θα αποτελέσει αρνητικό ρεκόρ για τη Sauber, καθώς θα ολοκληρώσει μία σεζόν με μηδέν βαθμούς.

Ωστόσο, δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός Formula1, όπως ξεκαθάρισε και η Μόνισα Κάλτενμπορν. «Σχεδιάζουμε να είμαστε», απάντησε η επικεφαλής των Ελβετών, όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να δηλώσει ότι η ομάδα της θα βρίσκεται στο σπορ και το 2015.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο μπάτζετ, καθώς και στο θέμα της χορηγίας. «Το μπάτζετ της ομάδας για την επόμενη σεζόν δεν είναι κακό. Είναι δύσκολο και θα παραμείνει έτσι για λίγο επειδή δεν είναι εύκολο για οποιαδήποτε ομάδα να βρει χορηγό σήμερα».

Τέλος, στάθηκε και στο γεγονός ότι η Sauber είναι ακόμα στο μηδέν σε βαθμούς. «Όσο για το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμα ούτε βαθμό, δεν είναι εύκολο να πουλήσεις (χορηγία) όταν δεν έχεις βαθμούς».