Νέα Ηλεκτρική Harley Davidson!!! Αλήθεια!

Γιώργος Βαρίνος
H Harley Davidson, μόλις κυκλοφόρησε επίσημες φωτογραφίες και βίντεο της νέας εντελώς ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας με την ονομασία LiveWire.

Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στις σκηνές από την νέα ταινία της σειράς των Avengers, να την οδηγεί η αντικαταστάτρια των επικίνδυνων σκηνών της Scarlett Johansson. Οι πιο διορατικοί είδαν πως πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα παραγωγής και το νέο διέρρευσε αναγκάζοντας μάλλον την Harley Davidson να επισπεύσει την επίσημη παρουσίαση της LiveWire, με ένα μάλιστα αποκαλυπτικό video. To νέο μοντέλο χρησιμοποιεί έναν τριφασικό κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος με απόδοση 74 ίππων και 7 χλγμ. ροπής από 0 στροφές, με όριο στροφών τις 8.000 στρ./λεπτό. Αν σας φαίνονται λίγοι οι 74 ίπποι, η Harley αναφέρει πως η LiveWire επιταχύνει 0-100 χλμ.ώρα σε 4"!
Δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά φημολογείται πως η αυτονομία θα είναι είναι περίπου 80 χιλιόμετρα, κάτω από οποιοδήποτε συνθήκες, αλλά θα είναι σαφώς περισσότερη αν οδηγηθεί οικονομικά και βέβαια θα εξαρτάται με βάση την χωρητικότητα της μπαταρίας.

Πριν βγεί στην παραγωγή το LiveWire, η Harley σχεδιάζει να προσφέρει demo μοτοσυκλέτες σε επιλεγμένους πελάτες, ώστε με τα σχόλια των πελατών να διαμορφώσουν το τελικό προϊόν.
Η επίσημη δήλωση της H-D είναι η εξής: «Σύμφωνα με την προσέγγιση ανάπτυξης του προϊόντος, υπό την ηγεσία της εταιρείας, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να επιλέξουμε καταναλωτές στις ΗΠΑ που θα είναι σε θέση να οδηγήσουν και να παρέχουν χρήσιμη πληροφόριση σχετικά με το νέο προϊόν της εταιρίας, βοηθώντας την Harley-Davidson να παρουσιάσει για πρώτη φορά μια αμιγώς ηλεκτρική μοτοσικλέτα. Αν και δεν θα βγεί άμεσα στη παραγωγή, η LiveWire έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις προσδοκίες ενός χαρακτηριστικού αναβάτη Harley-Davidson. Το project LiveWire θα μπει σε περιοδεία στις ΗΠΑ - ξεκινώντας με ένα ταξίδι στην Route 66 - και θα επισκεφθεί περισσότερες από 30 αντιπροσωπείες Harley-Davidson μέχρι το τέλος του έτους, ενώ το 2015 θα συνεχιστεί στις ΗΠΑ και να επεκταθεί σε Καναδά και στην Ευρώπη».

Ωραία. Θα οδηγήσουμε και ηλεκτρική Harley Davidson!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!