Οι μάρκες αυτοκινήτων που «παίζουν» μεγάλη μπάλα (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Ποιες είναι οι εταιρείες αυτοκινήτων που ασχολούνται ενεργά με το ποδόσφαιρο και είναι σπόνσορες ομάδων, διοργανώσεων ή ακόμη και γνωστών προσώπων του χώρου; Πολλές, είναι η απάντηση και σας παρουσιάζουμε τις πιο «ενεργές».

Αυτοκίνητα και ποδόσφαιρο, δύο κυρίως ανδρικά ενδιαφέροντα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, όμως στην πράξη ενώνονται. Η μεγάλη απήχηση του «βασιλιά των σπορ» στον κόσμο βοηθά τους κατασκευαστές να προωθήσουν τα προϊόντα τους και συχνά, γίνονται από τους πιο βασικούς σπόνσορες ενός κλαμπ, μιας διοργάνωσης ή ακόμη και ενός προσώπου.

Έτσι, δύο φαινομενικά αντίθετοι κόσμοι έρχονται πολύ πιο κοντά και εμείς σας παρουσιάζουμε τις μάρκες αυτοκινήτων που ασχολούνται περισσότερο με το ποδόσφαιρο! Μερικές προσεγγίζουν διάφορες ομάδες, άλλες δίνουν τα ονόματά τους σε γήπεδα και κάποιες επιλέγουν ένα συγκεκριμένο κλαμπ, σταθερά και για πολλά χρόνια. Πάμε να δούμε ποιες είναι, αναλυτικά, ακριβώς από κάτω.

Nissan

Η ιαπωνική μάρκα είναι ο μέγας χορηγός του UEFA Champions League. Πρόκειται για την κορυφαία συλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη μέσω της οποίας βλέπουμε φανταστικά παιχνίδια, με κορυφαίες ομάδες και παίκτες. Μάλιστα, η Nissan παρουσιάζει και το Γκολ της Εβδομάδας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την UEFA.

Opel

Πλάι σε αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες στέκεται η Opel και όχι μόνο. Είναι ένας βασικός σπόνσορας στη Borussia Dortmund, στη Bayer Leverkusen αλλά και στη Mainz, με την τελευταία να έχει ονομάσει το γήπεδό της Opel Arena. Φυσικά, δεν ξεχνάμε τον προπονητήΓιούργκεν Κλοπ, ο οποίος είναι πρεσβευτής της φίρμας και συμμετέχει σε πολλά διαφημιστικά σποτ της.

Renault Ελλάς

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά την ελληνική εισαγωγική εταιρεία της Renault. Είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού και πολλές φορές βλέπουμε στελέχη, αλλά και παίκτες της πειραιώτικης ομάδας να κυκλοφορούν με μοντέλα της γαλλικής φίρμας, που τους παρέχει η εταιρεία.

Citroen

Η Citroen είναι επίσης ενεργή χορηγός στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αφού συνεργάζεται με την Arsenal. Πολλά νέα μοντέλα της προωθούνται από τους παίκτες των «κανονιέρηδων», ενώ έχουν συμφωνήσει πως θα παρέχουν έναν αριθμό οχημάτων για τις ανάγκες μετακίνησης του κλαμπ εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. Η τελευταία ανανέωση των συμβολαίων έγινε το 2014 με τετραετή διάρκεια ενώ οι δύο πλευρές συνεργάζονται από το 2008.

Jeep

Εδώ και χρόνια, βλέπουμε το όνομα της Jeep στη φανέλα της Juventus. Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής σκληροτράχηλων 4x4 μοντέλων ανανέωσε τη χορηγία της με την ιταλική ομάδα το 2014, με ένα συμβόλαιο έξι ετών, ενώ βρίσκεται πλάι της από το 2012, όπου πήρε τη θέση του προηγούμενου βασικού χορηγού της.

Audi

Εντύπωση προκαλεί η Audi όχι τόσο γιατί είναι μεγάλος χορηγός αρκετών ομάδων, αλλά γιατί συνεργάζεται με δύο ομάδες που δεν θα περίμενε κανείς. Πρόκειται για τη Real Madrid και τη Barcelona, στις οποίες παρέχει τα μοντέλα της για τις ανάγκες μετακινήσεων των παικτών αλλά και των ανθρώπων του τιμ. Άλλο ένα παράδειγμα μεγάλου ευρωπαϊκού κλαμπ, του οποίου χορηγός είναι η Audi, είναι η Bayern Μονάχου.

Hyundai

Η κορεάτικη μάρκα είναι σπόνσορας της γαλλικής Lyon, από το 2012. To έμβλημα της Hyundai εμφανίζεται στο χώρο του βασικού χορηγού στη φανέλα της ομάδας και η αρχή της συνεργασίας των δύο πλευρών έγινε το 2012. Οι παίκτες της Lyon εμφανίζονται πολύ συχνά με τα μοντέλα της εταιρείας, ενώ τα χρησιμοποιούν και πολλά στελέχη της.

Volkswagen

Η μάρκα από το Βόλφσμπουργκ δεν θα μπορούσε να μην έχει κάποια σχέση με τη... Wolfsburg! Για την ακρίβεια εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια χορηγία αλλά με ιδιοκτησία, καθώς η Volkswagen έχει αγοράσει την ομάδα. Παράλληλα, η φίρμα είναι και σπόνσορας άλλων γερμανικών κλαμπ, όπως η Werder Bremen, η Schalke 04 και η Hannover 96.