Στην τελική ευθεία το νέο Audi RS4 Avant (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Σύντομα, η γρηγορότερη έκδοση του A4 Avant θα αποκαλυφθεί και είμαστε σίγουροι πως θα κεντρίσει το ενδιαφέρον, χάρη στις υψηλές προδιαγραφές της.

Την επόμενη βδομάδα στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, θα δούμε (και) το νέο Audi RS4 Avant. Το οικογενειακό μοντέλο θα εφοδιάζεται με το μοτέρ του RS5, δηλαδή το 2.9 V6 με τα δύο τούρμπο και τα 450 άλογα. Ο βενζινοκινητήρας θα στέλνει την ισχύ του και στους τέσσερις τροχούς, με το σύστημα Quattro να μεταφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό στον πίσω άξονα. Συνδετικός κρίκος θα είναι ένα αυτόματο κιβώτιο με οκτώ σχέσεις, που θα αναδεικνύει τόσο το σπορ, όσο και τον ταξιδιάρικο χαρακτήρα του RS4 Avant.

Γύρω στα 4 δευτερόλεπτα θα διαρκεί η τυπική διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα και η τελική θα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα, λόγω του ηλεκτρονικού περιοριστή. Ωστόσο, με το RS Dynamic Pack ο «κόφτης» θα επεμβαίνει στα 280 χλμ./ώρα. Κοιτώντας τις φωτογραφίες, βλέπουμε το αυτοκίνητο σε φάση δοκιμών και με αρκετό καμουφλάζ να κρύβει τις σχεδιαστικές του διαφοροποιήσεις. Παρατηρούμε, ωστόσο τις φουσκωμένες επιφάνειες, τις μεγάλες ζάντες αλουμινίου και τις χαρακτηριστικές για RS μοντέλο οβάλ απολήξεις της εξάτμισης.