Fiat... έχεις Talento!

Gazzetta team
Fiat... έχεις Talento!
Το επαγγελματικό βαν της FIAT μετατράπηκε σε ένα εννιαθέσιο λεωφορειάκι με παρεϊστικο χαρακτήρα για άνετες και ασφαλείς διαδρομές σε συνδυασμό με οικονομική κατανάλωση.

Το σύγχρονο Fiat Talento είναι ένα μοντέλο μεγαλομεσαίου μεγέθους που τοποθετείται μεταξύ των Doblo και Ducato με μήκος 5 μ. πλάτος 1,96 μ. και ύψος 1,97 μ. Ειδικά το πλάτος των 1.96 μ. το κάνει δύσκολο στην κίνηση μέσα στην πόλη και στα στενά, πράγμα αναμενόμενο για ένα αυτοκίνητο με τρεις σειρές καθισμάτων, που είναι σε θέση να μεταφέρουν έως 9 επιβάτες και με έναν χώρο αποσκευών ενός κυβιμού μέτρου. Φυσικά με την αναδίπλωση της πίσω σειράς καθισμάτων ο διαθέσιμος όγκος αποσκευών διπλασιάζεται.

Για όλους τους επιβάτες υπάρχουν μεγάλοι χώροι, ζώνες ασφαλείας κι εύκολη πρόσβαση από μια τεράστια συρόμενη πόρτα στη δεξιά πλευρά του αμαξώματος. Κάθε σειρά καθισμάτων έχει το δικό της σύστημα εξαερισμού ενώ στη μεσαία προβλέπεται εκτός των άλλων κι ένα μικρό φινιστρίνι. Το ταμπλό είναι σύγχρονο, αλλά με υπέρ το δέον σκληρά πλαστικά, που προδίδουν τις επαγγελματικές καταβολές του Talento, oι τεράστιοι εξωτερικοί καθρέφτες διευκολύνουν πολύ στον έλεγχο του μεγάλου σε πλάτος αυτοκινήτου και αυτό τελικά σε βοηθά, να εξοικειώθεις γρήγορα με τις ασυνήθιστα μεγάλες εξωτερικές διαστάσεις του αμαξώματος.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η οδική του συμπεριφορά. Καταρχάς από τη στιβαρότητα του πλαισίου που δεν ταλαιπωρείται από τις στρεβλώσεις που συχνά χαρακτηρίζουν τέτοιου είδους μοντέλα. Η κύλιση είναι άνετη, και ο έλεγχος του μεγάλου αμαξώματος αποδεικνύεται «παιχνιδάκι». Αντιλαμβάνεσαι εύκολα την επαφή με το αυτοκίνητο αλλά και την πληροφόρηση με τον δρόμο, ενώ τα τέσσερα δισκόφρενα είναι συνεπή και με σωστή αίσθηση στο πεντάλ. Μπορείς να κινηθείς γρήγορα με το Talento, με ταχύτητες που φτάνουν ακόμα και τα 180 χλμ./ώρα. γιατί ο 1.600άρης πετρελαιοκινητήρας EcoJet εντυπωσιάζει με τη ισχύ των 125 ίππων και τη ροπή του, αν και στις εκκινήσεις από στάση δεν είναι ελαστικός και έχει την τάση να σβήνει εύκολα.

Η μέση κατανάλωση των 8,5 λίτρων/100 χλμ. που μετρήσαμε στη δοκιμή, κρίνεται απολύτως φυσιολογική, με βάση τον όγκο και το βάρος των 1.847 κιλών του αυτοκινήτου, ενώ υπάρχει κι ένα μεγάλο ρεζερβουάρ 80 λίτρων για αυξημένη αυτονομία. Πάντως, στην κίνηση στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες ταξιδίου αρκετά πάνω από τα 130 χλμ./ώρα η κατανάλωση αυξάνει γεωμετρικά.

Τα 32.490 ευρώ από τα οποία ξεκινάει η συγκεκριμένη έκδοση Combi είναι ανταγωνιστικά και συνοδεύονται από 5ετή εγγύηση και δωρεάν οδική βοήθεια, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει και 5ετή χρηματοδότηση με συμφέροντες όρους. Το Fiat Talento είναι ένα εντυπωσιακό βαν, με αχανείς χώρους και εξαιρετική συμπεριφορά στο δρόμο.

Στην έκδοση Combi απευθύνεται σε πολύτεκνες οικογένειες, εταιρίες, τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και σε τύπους, που ασχολούνται με ομαδικά σπορ περιπέτειας. Και φυσικά είναι ιδανικό για μεγάλα ταξίδια, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι!

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!