ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Η ώρα των διοδίων στην Ιόνια Οδό

Η ώρα των διοδίων στην Ιόνια Οδό

Η ώρα των διοδίων στην Ιόνια Οδό

Νέοι σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν στην Ιονία Οδό από την παράκαμψη του Αγρινίου μέχρι τον κόμβο της Αμφιλοχίας.

Τα εγκαίνια της Ιονίας Οδού, που θα συνδέει το δυτικό τμήμα της Ελλάδας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και από τα μεσάνυχτα θα λειτουργήσουν και οι νέοι σταθοί διοδίων. Αυτοί αφορούν το τμήμα από την παράκαμψη του Αγρινίου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Αμφιλοχίας, με τον μετωπικό σταθμό να τοποθετείται στο Αγγελόκαστρο, με τις τιμές, βέβαια, να είναι λίγο... τσιμπημένες!

Για την ακρίβεια, οι οδηγοί δικύκλων και τρικύκλων θα πληρώνουν 2,45 ευρώ, οι οδηγοί οχημάτων 3,50 ευρώ, οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και άλλων οχημάτων με λιγότερους από τέσσερις άξονες 8,75 ευρώ και οι οδηγοί αντίστοιχων οχημάτων, αλλά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 12,25 ευρώ.

Όσο για τους πλευρικούς, αυτοί έχουν να κάνουν με τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά, όπου οι τιμές είναι σαφώς πιο χαμηλές, όπως ισχύει σε όλους τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί δικύκλων και τρικύκλων θα πληρώνουν 1,10 ευρώ, οι οδηγοί οχημάτων 1,60 ευρώ, οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και άλλων οχημάτων με λιγότερους από τέσσερις άξονες 4,05 ευρώ και οι οδηγοί αντίστοιχων οχημάτων, αλλά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 5,65 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη «Νέα Οδό», «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι».

Τέλος, τονίζεται πως ο καθένας θα έχει στη διάθεσή του πληθώρα υπηρεσιών 24 ώρες το 24ωρο. Αυτές θα είναι 24ωρες περιπολίες οδικής ασφάλειας, αριθμό έκτακτης ανάγκης το 1075, τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών στο 2641306306 και δωρεάν οδική βοήθεια σε περίπτωση ακινητοποίησης.