Στην ηλεκτρική Formula ο Γκουτιέρεζ

Gazzetta team
Στην ηλεκτρική Formula ο Γκουτιέρεζ
Από τα υβριδικά μονοθέσια της Formula1 ο Εστεμπάν Γκουτιέρεζ περνάει στα ηλεκτρικά, καθώς θα τρέξει στη Formula E για το υπόλοιπο της σεζόν.

Από την πρώτη της σεζόν (2014-2015) η Formula E έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών πιλότων της Formula1, οι οποίοι δεν τα έχουν καταφέρει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μία... παράδοση που τείνει να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, αφού εξακολουθεί να γίνεται το ίδιο.

Αυτή τη φορά είναι ο Εστεμπάν Γκουτιέρεζ που παίρνει αυτόν τον δρόμο, με τον Μεξικανό να βρίσκει θέση στην Techeetah για το υπόλοιπο τη σεζόν, αφού έχασε αυτή στη Haas από τον Κέβιν Μάγκνουσεν. Μάλιστα, θα κάνει ντεμπούτο στον αγώνα της πατρίδας του, τη στιγμή που βλέπει την FE ως ένα βήμα μπροστά στο μέλλον των μηχανοκίνητων σπορ.

«Είμαι πολύ ευγνώμων που μπαίνω στην Techeetah, μία ομάδα με πραγματική ανταγωνιστικότητα. Μετά από τέσσερα χρόνια απίστευτης εμπειρίας στην F1, τώρα κάνω ένα βήμα μπροστά στο μέλλον των μηχανοκίνητων σπορ. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για το ντεμπούτο μου στο ePrix της Πόλης του Μεξικού.

Ελπίζω να μπορέσω να προσφέρω ένα καλό θέαμα για τους παθιασμένους οπαδούς», δήλωσε ο Γκουτιέρεζ. Τέλος, να σημειωθεί ότι ακολουθούν τα ePrix σε Μονακό, Παρίσι, ενώ η σεζόν θα ολοκληρωθεί με δύο αγώνες σε Βερολίνο, Νέα Υόρκη και Μόντρεαλ, με τον Σεμπάστιαν Μπουέμι να έχει το 3 στα 3 στους πρώτους αγώνες και να προηγείται στη βαθμολογία με 75 βαθμούς έναντι 46 του Λούκας ντι Γκράσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!