Ανακοινώθηκαν τιμές για το Opel Insignia Grand Sport

Πέτρος Πιτσίνης
Στις 17 Φεβρουαρίου αρχίζει η λήψη παραγγελιών για τη νέα ναυαρχίδα της Opel, με τις τιμές στη Γερμανία να ξεκινούν από τα 25.940€.

Αρχικά στη Γερμανία και σύντομα σε όλη την Ευρώπη, ξεκινά η διάθεση της δεύτερης γενιάς του κορυφαίου μοντέλου της Opel σε εκδόσεις Grand Sport (sedan) και Sports Tourer (station). Oι τιμές εκκίνησης για το Grand Sport είναι 25.940€ και για το Sports Tourer από 26.940€.

Η δεύτερη γενιά Insignia ζυγίζει έως 175 κιλά λιγότερο από το προηγούμενη μοντέλο ως Grand Sport και μέχρι 200 κιλά λιγότερο στην έκδοση Sports Tourer. Αυτή η σημαντική μείωση βάρους και το νέο, υψηλής ακρίβειας σύστημα διεύθυνσης ευθύνονται για τη βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά.

Το νέο μεσαίο μοντέλο της Opel ξεχωρίζει για το ευρύχωρο, κομψό αλλά και κορυφαίο από άποψη αεροδυναμικής αμάξωμα, με συντελεστή οπισθέλκουσας CD μόλις 0,26. Επίσης, για τις πολυάριθμες τεχνολογικές καινοτομίες.

Στη βασική του έκδοση διαθέτει πλήθος προηγμένων συσςτημάτων υποστήριξης του οδηγού. Συγκεκριμένα, αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (automatic emergency braking), προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning (LDW), σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης και ένδειξη απόστασης από το προπορευόμενο όχημα (Following Distance Indication). Στην αυξημένη ασφάλεια συντελεί το ενεργό καπό, για βελτιωμένη προστασία των πεζών. Επίσης, ακόμα και η βασική έκδοση διατίθεται με οθόνη αφής.

Η γκάμα κινητήρων του νέου Opel Insignia ξεκινά με μία νέας σχεδίασης, πολύ αποδοτική μονάδα βενζίνης, 1.5 turbo, που διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Ο βασικός κινητήρας αποδίδει 140 ίππους και ροπή 250 Nm μεταξύ 2.000 και 4.100 σ.α.λ., ενώ η ισχυρότερη έκδοση 165 ίππους.

Ο κορυφαίος βενζινοκινητήρας της γκάμας είναι δίλιτρος, turbo και αποδίδει 260 ίππους με μέγιστη ροπή 400 Nm μεταξύ 3.000 και 4.000 σ.α.λ. Αυτός συνδυάζεται με το νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και ένα πολύ προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με τεχνολογία κατανομής ροπής torque vectoring – μοναδικό στη μεσαία κατηγορία.

Η γκάμα ολοκληρώνεται από το νέο, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο για τους δημοφιλείς κινητήρες 1.6 diesel με απόδοση 110 και 136 ίππων. Επιπλέον, η Opel θα προσφέρει τον ανανεωμένο δίλιτρο diesel με 170 ίππους.

Τέλος, η Opel θα καθιερώσει τα δεδομένα κατανάλωσης όλων των κινητήρων του Insignia με βάση τον κύκλο WLTP που θα ισχύσει μελλοντικά και θα τα δημοσιεύσει κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς στον διαδικτυακό τόπο opel.com προκειμένου να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια.