Οι τελευταίες... πινελιές στο παζλ της Formula1

Νίκος Τσιώκος
Συμπληρώνεται σιγά-σιγά το... παζλ της Formula1 για το 2017, με τις τελευταίες... πινελιές να απομένουν, μετά τις προσθήκες που έγιναν μέσα στον μήνα που διανύουμε.

Φτάνοντας στο φινάλε της σεζόν συμπληρώνεται και το... παζλ της Formula1 για το 2017. Μάλιστα, ο μήνας που διανύουμε ήταν ιδιαίτερα... δραστήριος, όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι, ενώ μετά το καλοκαίρι ήρθαν και κάποιες ανακοινώσεις, όπως αυτές των Τζένσον Μπάτον, Φελίπε Μάσα.

Ο πρώτος αποφάσισε να μείνει εκτός για ένα χρόνο, με την προοπτική επιστροφής το 2018 και ο δεύτερος να βάλει τέλος στην καριέρα του. Γι' αυτό και στη McLaren είχαμε την απόκτηση του Στόφελ Φαντόρν, ενώ στη Williams του Λανς Στρολ, που θα γίνει ο πρώτος Καναδός στην F1, μετά τον Ζακ Βιλνέβ.

Παράλληλα, η ομάδα του Γκρόουβ ανανέωσε, όπως αναμενόταν, και τον Βαλτέρι Μπότας. Από εκεί και πέρα, ο Νίκο Χούλκενμπεργκ έλυσε το συμβόλαιό του με τη Force India για μία θέση στη Renault, όπου βρήκε άλλη μία και ο Τζόλιον Πάλμερ.

Τη θέση του Γερμανού πήρε ο Εστεμπάν Οκόν στο πλευρό του Σέρχιο Πέρεζ, ενώ ο Κέβιν Μάγκνουσεν πήγε στη Haas αντί του Εστεμπάν Γκουτιέρεζ για να συνεργαστεί με τον Ρομάν Γκροζάν. Έτσι, απομένουν πέντε θέσεις ακόμα κενές, μία στην Toro Rosso, όπου ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει ή όχι ο Ντανιίλ Κβιάτ, και τέσσερις σε Sauber, Manor.

Το γκριντ του 2017

Mercedes

Λιούις Χάμιλτον

Νίκο Ρόσμπεργκ

Ferrari

Σεμπάστιαν Φέτελ

Κίμι Ραϊκόνεν

Williams

Βαλτέρι Μπότας

Λανς Στρολ

Red Bull

Ντάνιελ Ρικιάρντο

Μαξ Φερστάπεν

Renault

Νίκο Χούλκενμπεργκ

Τζόλιον Πάλμερ

McLaren

Φερνάντο Αλόνσο

Στόφελ Φαντόρν

Sauber

Δεν έχουν ανακοινωθεί

Force India

Σέρχιο Πέρεζ

Εστεμπάν Οκόν

Toro Rosso

Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ

Δεν έχει ανακοινωθεί

Manor

Δεν έχουν ανακοινωθεί

Haas

Ρομάν Γκροζάν

Κέβιν Μάγκνουσεν