WRC - Ράλλυ Σουηδίας: Άλμα νίκης για τον Ροβάνπερα

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC - Ράλλυ Σουηδίας: Άλμα νίκης για τον Ροβάνπερα
O νεαρός οδηγός της Toyota έχει αποκτήσει προβάδισμα 8,3 δευτερολέπτων μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους του αγώνα.

Επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη σταθερότητα και σημειώνοντας με το GR Yaris Rally1 τον καλύτερο χρόνο στις τρεις από τις έξι ειδικές διαδρομές του Σαββάτου, ο Κάλε Ροβάνπερα εδραιώθηκε στην κορυφή της κατάταξης του Ράλλυ Σουηδίας. Ο 21 ετών Φινλανδός έφθασε στο σέρβις παρκ έχοντας αβαντάζ 8,3 δευτερολέπτων έναντι του team mate του στην Toyota Gazoo Racing, Έλφιν Έβανς.

«Πιστεύω ότι οδηγώ στο 100%, όμως στην τελευταία ειδική νομίζω ότι έφθασα στο 110%! Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη μάχη την Κυριακή», δήλωσε ο Ροβάνπερα που διεκδικεί την τρίτη του νίκη σε αγώνα του WRC, μετά τα Ράλλυ Εσθονίας και Ακρόπολις το 2021.

Ράλλυ Σουηδίας 2022

Στην 3η θέση βρίσκεται ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai Motorsport, στα 21,7 δλ. από την κορυφή. Ο Βέλγος, που ήταν επικεφαλής του Ράλλυ Σουηδίας το βράδυ της Παρασκευής, έχασε περισσότερα από 10 δλ. όταν δεν ακολούθησε τη σωστή πορεία σε μία διασταύρωση στη 10η ειδική διαδρομή, ενώ στη συνέχεια αντιμετώπισε πρόβλημα με την απόδοση του υβριδικού συστήματος του i20 N Rally1.

Στη γενική κατάταξη ακολουθούν στην 4η θέση ο Φινλανδός Εσαπέκα Λάπι (Toyota) στα +25,9 δλ., στην 5η ο Ιάπωνας Τακαμότο Κατσούτα (Toyota) στο +1:44.8 και στην 6η ο Γκας Γκρίνσμιθ (Ford) στα +2:48.1.

Ράλλυ Σουηδίας 2022

Η αυλαία στο δεύτερο γύρο του φετινού πρωταθλήματος πέφτει την Κυριακή, με τη διεξαγωγή τεσσάρων ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 56,84 χλμ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!