Αυτά είναι τα επίσημα χρώματα της Alfa Romeo (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Αυτά είναι τα επίσημα χρώματα της Alfa Romeo (vid)
Η ελβετική ομάδα είναι η τελευταία που παρουσίασε τα χρώματά της για το 2022.

Το παζλ του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2022 συμπληρώθηκε, αφού πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του δέκατου κατά σειρά μονοθεσίου της νέας σεζόν: της Alfa Romeo C42.

Η ελβετική ομάδα (σ.σ. ελβετική καθώς το πρόγραμμα το διαχειρίζεται η Sauber Motorsport, με την Alfa Romeo να αποτελεί τον μεγάλο χορηγό) συμμετείχε κανονικά στις δοκιμές εξέλιξης της Βαρκελώνης, ωστόσο, το έκανε με προσωρινά χρώματα, με ένα εντυπωσιακό καμουφλάζ.

Τώρα, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί η επίσημη εικόνα του, με την παρουσίαση να μεταδίδεται διαδικτυακά. Με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί πλέον έναντι του λευκού και το όνομα της Tonale, του νέου SUV της Alfa Romeo να κοσμεί και το αγωνιστικό μονοθέσιο. Η πίσω αεροτομή έχει τα χρώματα της ιταλικής σημαίας ενώ έχουμε ενδιαφέρουσα διχρωμία στα καπάκια των τροχών.

Σχεδιαστικά, παρά το καμουφλάζ στις δοκιμές, ήταν εμφανή τα βράγχια αν και τώρα, αποκαλύπτεται η πλήρης έκτασή τους. Επίσης έχει ενδιαφέρον η κούρμπα στο ρύγχος και τα μεγάλα ανοίγματα στις εισαγωγές των ψυγείων. Ο σχεδιασμός στα side pods είναι δίχως ακρότητες αλλά αναμένεται να δούμε κάτι πιο «δουλεμένο» στις επόμενες δοκιμές. Κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα βρίσκεται και φέτος υβριδικό σύνολο της Ferrari, με το κωδικό όνομα 066/7.

Alfa Romeo C42

Φέτος η Alfa Romeo κατεβαίνει στις πίστες με νέο οδηγικό δίδυμο. Ο Κίμι Ράικονεν αποχώρησε από την ενεργό δράση ενώ ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι αγωνίζεται στη Formula E και παράλληλα αποτελεί εφεδρικό οδηγό της Scuderia Ferrari. Πλέον, ηγετικό ρόλο έχει ο Βάλτερι Μπότας που μετά από πέντε σεζόν στη Mercedes, έχει μπροστά του μία νέα, διαφορετική πρόκληση.

Ο Φινλανδός είπε: «Είμαι εντυπωσιασμένος από το νέο μονοθέσιο. Τα νέα χρώματα είναι πολύ όμορφα, το Alfa Romeo Centro Stile έκανε φοβερή δουλειά. Είναι το πρώτο μου μονοθέσιο στην Alfa Romeo, πράγμα που το κάνει ξεχωριστό. Ανυπομονώ να βρεθώ με αυτό στο Grid του Μπαχρέιν. Οι δοκιμές μας βοήθησαν να επιβεβαιώσουμε τις προσδοκίες μας, που βρισκόμαστε, τι πρόοδο έχουμε σημειώσει. Έχω δει φοβερό κίνητρο σε αυτή την ομάδα, όλοι πιέζουν πολύ, δουλεύουν πιο σκληρά από τους άλλους κι αυτό μου δίνει έξτρα ώθηση».

Alfa Romeo C42

Δίπλα στον Μπότας θα βρίσκεται ένας πρωτοεμφανιζόμενος, ο Γκουάνγιου Ζου. Ο πρώτος Κινέζος οδηγός στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1. Μέλος της ακαδημίας της Alpine, τρίτος πέρυσι στη Formula 2 και άκρως ταλαντούχος, πέραν φυσικά από υπέρ-πολύτιμος από εμπορικής πλευράς μιας και ανοίγει ένα παράθυρο προς την αγορά της Κίνας. Τόσο για την Alfa Romeo όσο και για τη Formula 1 γενικότερα.

Ο Ζου είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος ενόψει της σεζόν και πλέον, βλέποντας τα επίσημα χρώματα της C42, όλα μοιάζουν αληθινά».

Alfa Romeo C42

Εφεδρικός οδηγός της Alfa Romeo θα είναι και φέτος ο Πολωνός Ρόμπερτ Κουμπίτσα.

Δείτε την παρουσίαση της νέας C42 στο video που ακολουθεί…

Το 2021 η Alfa Romeo είχε μία δύσκολη σεζόν. Έμεινε προτελευταία στη βαθμολογία, με μόλις 13 πόντους στο ενεργητικό της, ύστερα από συνολικά έξι παρουσίες στους βαθμους.

Οι δοκιμές της Βαρκελώνης δεν κύλησαν ομαλά, με την ελβετική ομάδα να αντιμετωπίζει πολλά τεχνικά προβλήματα. Ήταν προτελευταία σε γύρους, έκανε μόλις 175 (112 ο Ζου, 54 ο Μπότας και 9 ο Κούμπιτσα).

Φωτογραφίες: Alfa Romeo F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!