Μπαταρίες που θα δίνουν εμβέλεια 1.000 χλμ υπόσχονται οι Κινέζοι

Κώστας Παστρίμας
Μπαταρίες που θα δίνουν εμβέλεια 1.000 χλμ υπόσχονται οι Κινέζοι
Η Envision AESC αναμένει να ξεκινήσει την κατασκευή μπαταριών ικανών να προσφέρουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτονομία τουλάχιστον 1.000 χλμ το 2024.

Η Envision προμηθεύει επί του παρόντος τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου στη Nissan που τις χρησιμοποιεί στα μοντέλα της όπως το Leaf. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η τεχνολογική λύση που εξελίσσει η κινεζική εταιρεία είναι να συσκευάζει πιο κοντά μεταξύ τους τις κυψέλες της μπαταρίας, που αποτελούν τα δομικά συστατικά της. Αυτό θα βελτιώσει και την αποδοτικότητά της, προκειμένου να μειωθούν οι χρόνοι φόρτισης κατά περίπου 30%. Το Envision προτίθεται να διπλασιάσει τον αριθμό των κυψελών της μπαταρίας σε κάθε αυτοκίνητο, γεγονός που αυξάνει την αυτονομία αλλά ταυτόχρονα και το βάρος.

Η Envision ήταν ο έβδομος μεγαλύτερος προμηθευτής μπαταριών στον κόσμο με βάση τις παραδόσεις που έγιναν το 2020. Η Nissan κατέχει το 20% των μετοχών της ενώ η κινεζική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Envision Group κατέχει το υπόλοιπο 80%.

Περίπου το 90 τοις εκατό όλων των μπαταριών που παράγονται από την Envision χρησιμοποιούνται από τη Nissan, αλλά μιλώντας με τη Nikkei Asia, ο διευθύνων σύμβουλος της Envision, Σοΐτσι Ματσουμότο, είπε ότι η εταιρεία ελπίζει να εξασφαλίσει συμβάσεις προμήθειας με άλλους Ιάπωνες, Κινέζους και Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και αυτοί οι νέοι πελάτες θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% του κύκλου εργασιών της έως το 2025.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!