KTM: Παρουσιάστηκε το νέο 890 Duke GP

Κώστας Παστρίμας
KTM: Παρουσιάστηκε το νέο 890 Duke GP
Το εκρηκτικό naked αποκτά μια καινούρια έκδοση GP με κάλυμμα στη σέλα του συνεπιβάτη και χρώματα από τα Grand Prix.

Η KTM μας είχε γεμίσει με ανυπομονησία όταν μας ανακοίνωσε πως στο τέλος του Φλεβάρη θα μας παρουσίαζε την ειδική έκδοση GP του 890 Duke. Το μυαλό αμέσως πήγε στην RC8C, την supersport μοτοσικλέτα της KTM η οποία βασίστηκε στο Duke και βγήκε σε περιορισμένο αριθμό με κάποια πολύ εντυπωσιακά χαρακτηριστικά όπως ο κινητήρας με τους 128 ίππους, το χειροποίητο πλαίσιο και τις carbon ζάντες.

KTM Duke GP

Όλα αυτά πήγαν περίπατο καθώς η παρουσίαση του νέου 890 Duke GP δεν είναι τίποτε άλλο από ένα Duke βαμμένο στα χρώματα της μοτοσικλέτας MotoGP της αυστριακής εταιρείας. Το πορτοκαλί είναι αυτό που κυριαρχεί στη νέα αυτή έκδοση η οποία βασίζεται στο απλό 890 Duke, ενώ διαθέτει μονόσελο κάλυμμα που της χαρίζει μια πιο αγωνιστική χροιά.

Κατά τα άλλα, ο GP «Δούκας» παραμένει μια από τις πιο διασκεδαστικές μοτοσικλέτες που μπορεί να αγοράσει κανείς. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά των 899 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 115 ίππους και 92Nm ροπής έχοντας ένα πλούσιο πακέτο ηλεκτρονικών να τον συνοδεύει. Διαθέτει σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, σύστημα ABS στροφής, σύστημα ελέγχου της σούζας, επιλογές οδήγησης και αισθητήρες οι οποίοι ελέγχουν ακόμα και το ντριφτ της μοτοσικλέτας.

KTM Duke GP

Οι αναρτήσεις είναι από την κορυφαία σειρά της WP Apex με ανεστραμμένο πιρούνι 43mm εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω με όλες τις ρυθμίσεις. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 169 κιλά, ενώ τα φρένα είναι της ByBre με έναν δίσκο 300mm εμπρός και έναν δίσκο 240mm με ABS στροφής. Το GP συνοδεύεται από TFT οθόνη και LED φωτιστικά σώματα, ενώ υπάρχει και αμορτισέρ τιμονιού για περισσότερη ασφάλεια στην σπορ οδήγηση.

KTM Duke GP

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!