Ράλλυ Ντακάρ: H Ford εξετάζει τη συμμετοχή της με το νέο Ranger Raptor!

Κώστας Μπιτσικώκος
Ράλλυ Ντακάρ: H Ford εξετάζει τη συμμετοχή της με το νέο Ranger Raptor!
Η κορυφαία έκδοση του pick up ίσως αποτελέσει τη βάση για την εργοστασιακή συμμετοχή της αμερικάνικης μάρκας στο δυσκολότερο off road αγώνα.

Με βελτιωμένες δυνατότητες κίνησης επί παντός εδάφους και με έναν πανίσχυρο V6 βενζινοκινητήρα κάτω από το καπό του, το νέο Ranger Raptor θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το προσεχές καλοκαίρι. Οι αλλαγές που έγιναν στο pick up επιδόσεων από την Ford Performance δείχνουν ξεκάθαρα ότι στοχεύουν και στους off road αγώνες.

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rally-Raid της FIA έχουν την μορφή pick up και buggy, οπότε το Ranger Raptor δείχνει ιδανικό για να εκπροσωπήσει τη Ford στο θεσμό. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής παρουσίασης του νέου Raptor, ρωτήσαμε τα στελέχη της εταιρείας αν εξετάζουν τη συμμετοχή τους σε αγώνες off road και ιδίως στο Ράλλυ Ντακάρ.

Η ερώτηση προκάλεσε χαμόγελα γεμάτα νόημα από τους ανθρώπους της Ford, με τον Ντέιβ Μπερν, επικεφαλής μηχανολόγο της Ford Performance στο πρόγραμμα δημιουργίας του νέου Raptor, να απαντά: «Αναμφίβολα, μέρος του DNA της Ford Performance είναι οι αγώνες. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα αγαπάμε τους αγώνες και αναζητούμε τον κατάλληλο θεσμό και τις προϋποθέσεις για να λάβουμε μέρος».

Dave Burn Ford Performance

Μετά την κυκλοφορία του Ranger Raptor με τον V6 βενζίνης το καλοκαίρι, θα ακολουθήσουν το 2023 δύο εκδόσεις ντίζελ, με το γνώριμο 2λιτρο κινητήρα από το απερχόμενο μοντέλο αλλά και με έναν V6.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!