Yamaha: Αποσύρεται από το Ράλλυ Dakar (vid)

Κώστας Παστρίμας
Yamaha: Αποσύρεται από το Ράλλυ Dakar (vid)
Η Yamaha ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally Cross-Country και το Dakar.

Αν υπάρχει κάποιο εργοστάσιο το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με τον διασημότερο αγώνα στον κόσμο, το Ράλλυ Ντακάρ, αυτή σίγουρα είναι η Yamaha. Οι Ιάπωνες, ήταν οι πρώτοι οι οποίοι κατάφεραν να δαμάσουν την έρημο της Αφρικής πίσω στο 1979 κατακτώντας την πρώτη νίκη στην ιστορία του αγώνα με τον Σιρίλ Νεβό και ένα Yamaha XT500. Ακόμα έξι νίκες πρόσθεσε αργότερο ο τεράστιος Στεφάν Πετερανσέλ, ενώ η τελευταία νίκη της Yamaha ήρθε το μακρινό 1997 με τον Ιταλό Έντι Οριολί.

Yamaha Tenere 700 World Raid

Παρά την τεράστια ιστορία της στο Ντακάρ και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross-Country, η Yamaha αποφάσισε να αποσυρθεί από τους συγκεκριμένους αγώνες και να επικεντρωθεί στην κατηγορία των τετράτροχων buggy SSV. Η εργοστασιακή ομάδα τα τελευταία χρόνια, παρά τις καλές παρουσίες, δεν είχε τις επιτυχίες τις οποίες περίμεναν οι άνθρωποι της εταιρείας. Το 2022 οι Βαν Μπέβερεν, Μπράντς και Σόρτ τα πήγαν σχετικά καλά, ωστόσο η 4η θέση του Βαν Μπέβερεν και η 8η θέση του Σόρτ δεν ήταν αρκετές.

Ο CEO της Yamaha Motor Europe, Ερίκ Ντε Σεινές, ήταν εκείνος ο οποίος ανακοίνωσε την απόσυρση της Yamaha. «Παρά το γεγονός ότι το Dakar έχει παραμείνει κοντά στις ρίζες του, παρότι απομακρύνθηκε από την Αφρική, ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ. Οι πελάτες μας στις μοτοσικλέτες εκτός δρόμου έχουν διαφορετικές προσδοκίες και κοιτάζουν διαφορετικά προϊόντα, πρέπει λοιπόν να μείνουμε συνδεδεμένοι μαζί τους. Για αυτόν το λόγο αποφασίσαμε να τερματίσουμε την μακρά ιστορία μας με το Dakar και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross-Country».

Yamaha Tenere 700 World Raid

Η Yamaha, θα δουλέψει πάνω σε διαφορετικά σχέδια, κυρίως εξελίσσοντας το Tenere 700. «Η Yamaha δεν έχει τελειώσει με τους αγώνες Ράλλυ, αλλά το μέλλον μας πρέπει να είναι κοντά στις ανάγκες των πελατών μας. Θα εξελίξουμε ακόμα περισσότερο το Tenere 700 ώστε να τους επιτρέψουμε να ανακαλύψουν την πιο περιπετειώδη πλευρά των Ράλλυ», πρόσθεσε το αφεντικό της Yamaha Motor Europe.

Θυμίζουμε ότι η Yamaha είναι το μοναδικό εργοστάσιο το οποίο έχει λάβει μέρος και στα 43 Dakar που έχουν πραγματοποιηθεί.

Στιγμές της Yamaha από τιο Dakar 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!