Volkswagen e-up!: Επιστρέφει στην Ελλάδα

Κώστας Μπιτσικώκος
Volkswagen e-up!: Επιστρέφει στην Ελλάδα
Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης είναι και πάλι διαθέσιμο στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από την αγορά της Γερμανίας.

Το e-up!, το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της Volkswagen, επανέρχεται στην επικαιρότητα. Η γερμανική εταιρεία είχε σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για το αυτοκίνητο στα τέλη του 2020, καθώς ο χρόνος μέχρι την παράδοσή του είχε φθάσει τους 16 μήνες!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 η παραγωγή του e-up! συνεχιζόταν κανονικά, προκειμένου να ανταποκριθεί στις παραγγελίες που υπήρχαν ήδη. Με 30.800 πωλήσεις, ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές ηλεκτρικό μοντέλο στη Γερμανία το 2021, πίσω από το Tesla Model 3 και μπροστά από το Volkswagen ID.3. Συνολικά, το e-up! έχει ξεπεράσει διεθνώς σε πωλήσεις τις 80.000.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι άνοιξε και πάλι το βιβλίο παραγγελιών του αυτοκινήτου στη Γερμανία. Οι τιμές του αρχίζουν από τα 26.895 ευρώ, όμως δικαιούται επιδότηση 9.570 ευρώ. Θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα στις οποίες αναμένεται να είναι και η Ελλάδα.

Volkswagen e-up!

Ο ηλεκτροκινητήρας του e-up! αποδίδει 83 ίππους (η ροπή ανέρχεται σε 210 Nm) και λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία 32,2 kWh (εκμεταλλεύσιμη χωρητικότητα). Με μέση κατανάλωση ενέργειας 12,7 kWh ανά 100 χλμ, η Volkswagen ανακοινώνει αυτονομία στον κύκλο WLTP έως 258 χλμ. Μέσω φορτιστή 40 kW DC, η μπαταρία φορτίζεται στο 80% εντός μίας ώρας, ενώ σε wallbox 7,2 kW απαιτούνται λίγο πάνω από 4 ώρες για φόρτιση στο 80%.

Ο εξοπλισμός του Volkswagen e-up! Style Plus περιλαμβάνει υποδοχή CCS για γρήγορη φόρτιση, ειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας, κλιματισμό, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!