Σε δημοπρασία το Ford Focus WRC του Κόλιν Μακρέι, με το οποίο νίκησε στο Ράλλυ Ακρόπολις το 2001

Κώστας Μπιτσικώκος
Σε δημοπρασία το Ford Focus WRC του Κόλιν Μακρέι, με το οποίο νίκησε στο Ράλλυ Ακρόπολις το 2001
Το αυτοκίνητο που αναμένεται να ξεπεράσει σε τιμή τα 360.000 ευρώ, φέρει τα αυτοκόλλητα από τον εθνικό μας αγώνα εκείνης της χρονιάς.

Ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν μείνει χαραγμένα στην μνήμη των φίλων του Ράλλυ Ακρόπολις είναι αναμφίβολα το Ford Focus RS WRC στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Δεν προσέφερε μόνο θέαμα, αλλά ήταν και άκρως αποτελεσματικό στις σκληροτράχηλες ειδικές διαδρομές των ελληνικών βουνών. Σημείωσε τέσσερις συνεχόμενες νίκες στη χώρα μας, την τριετία 2000-2002 με τον Κόλιν Μακρέι και το 2003 με τον Μάρκο Μάρτιν.

Το αυτοκίνητο με το οποίο πανηγύρισε ο Σκοτσέζος στην Ελλάδα το 2001, το Focus RS WRC με τον αριθμό συμμετοχής #4 στις πόρτες, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Silverstone Auctions, το διήμερο 5-6 Μαρτίου 2022. Ο Μακρέι μαζί με τον συνοδηγό του Νίκι Γκριστ διεκδίκησαν μέχρι τέλους τον τίτλο εκείνη τη σεζόν, όμως το εντυπωσιακό του ατύχημα στο φινάλε της χρονιάς, στο Ράλλυ Μ. Βρετανίας, ανέδειξε πρωταθλητή τον Ρίτσαρντ Μπερνς με το Subaru Impreza.

Ford Focus WRC Colin McRae

Το Focus ανακατασκευάστηκε πλήρως από την M-Sport Ford, συμμετέχοντας σε επιλεγμένους αγώνες του 2002. Στη συνέχεια πωλήθηκε και χρησιμοποιήθηκε σε εθνικό επίπεδο, στο θεσμό BTRDA Rally Series. Πλέον επανήλθε αισθητικά στο 2001, ενώ διαθέτει τετρακίνηση, σειριακό κιβώτιο και ανάρτηση/φρένα προδιαγραφών WRC.
Η αρχική τιμή του Focus του Κόλιν Μακρέι εκτιμάται από 360.000 έως 434.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους είτε στο Μουσείο της RAF στο Λονδίνο είτε μέσω τηλεφώνου ή διαδικτυακά.

Ford Focus WRC Colin McRae

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!