Formula 1: Αλλαγές στους Αγώνες Sprint το 2022

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: Αλλαγές στους Αγώνες Sprint το 2022
Η Kομισιόν της Formula 1 αποφάσισε να γίνουν 3 Αγώνες Sprint που θα καθορίζουν τη σειρά εκκίνησης την Κυριακή αλλά δεν θα χαρίζουν την pole position.

Η Κομισιόν της Formula 1 (F1 Commission) συνεδρίασε για πρώτη φορά φέτος στο Λονδίνο και μάλιστα υπό την παρουσία του νέου Προέδρου της FIA, του Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ. Πολλά και σοβαρά θέματα βρέθηκαν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης και λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος.

Αγώνες Sprint

Ένα από τα θέματα ήταν οι Aγώνες Sprint, που έχουν προκαλέσει αρκετές συζητήσεις ανάμεσα στις ομάδες. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Επιτροπής, το 2022 θα πραγματοποιηθούν τελικά Sprint Αγώνες σε τρία από τα 23 Grand Prix, τα οποία θα είναι:

GP Εμίλια-Ρομάνια (22-24 Απριλίου)
GP Αυστρίας (8-10 Ιουλίου)
GP Βραζιλίας (11-13 Νοεμβρίου)

Μια μεγάλη αλλαγή είναι ότι θα βαθμολογούνται οι 8 πρώτοι οδηγοί ως εξής:

1ος - 8 βαθμοί
2ος - 7 βαθμοί
3ος - 6 βαθμοί
4ος - 5 βαθμοί
5ος - 4 βαθμοί
6ος - 3 βαθμοί
7ος - 2 βαθμοί
8ος - 1 βαθμός

Ακόμα μεγαλύτερη αλλαγή όμως αποτελεί το γεγονός ότι η Pole Position θα προκύπτει από τις Κατατακτήριες Δοκιμές που θα πραγματοποιούνται την Παρασκευή. Ωστόσο, ο Αγώνας Sprint του Σαββάτου και τα αποτελέσματά του θα συνεχίζουν να καθορίζουν τη σειρά εκκίνησης του κυρίως αγώνα της Κυριακής.

Τέλος, η Επιτροπή αποφάσισε οι ρυθμίσεις που έγιναν το 2021 στο budgεt cap σχετικά με τους sprint αγώνες θα ισχύουν χωρίς αλλαγές και για το 2022.

Σχετικά με τα άλλα καυτά θέματα που συζητήθηκαν, δεν ανακοινώθηκε τίποτα για τα αποτελέσματα της έρευνας της FIA για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Αμπου Ντάμπι, τα οποία παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή, και ανακοινώθηκαν επίσης μεγάλες αλλαγές στην κατανομή βαθμών στους αγώνες που θα διακόπτονται προτού ολοκληρωθούν.

Για να ισχύσουν οι αποφάσεις της Κομισιόν της Formula 1 θα πρέπει να επικυρωθούν στην προσεχή συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!