Η αστυνομία σταμάτησε μια Bugatti Chiron Super Sport 300+ αλλά όχι για το λόγο που νομίζετε (vid)

Η αστυνομία σταμάτησε μια Bugatti Chiron Super Sport 300+ αλλά όχι για το λόγο που νομίζετε (vid)
H αστυνομία του Λονδίνου έκοψε κλήση σε ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα του κόσμου αλλά όχι για υπερβολική ταχύτητα.

Η Bugatti παρουσίασε πριν από λίγους μήνες τη νέα Chiron Super Sport 300+, τη longtail έκδοση του εντυπωσιακού της hypercar. To μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να προκαλεί θαυμασμό σε κάθε πέρασμα, ενώ παράλληλα οι επιδίσεις του κόβουν την ανάσα καθώς και μπορεί να κινείται με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 400 χλμ/ώρα.

Μόνο 30 μονάδες αυτής της πολύ ειδικής έκδοσης θα παραχθούν από την Bugatti και τα πρώτα αυτοκίνητα έχουν ήδη παραδοθεί. Μία από αυτές τις Chiron Super Sport 300+ κινείται στους δρόμους του Λονδίνου και ο οδηγός της είδε την αστυνομία να τον σταματά.

Ο λόγος, όμως, δεν ήταν αυτώς που πέρασε από το μυαλό όλων μας. Ο λόγος που ο τροχονόμος έβγαλε το μπλοκάκι του και έγραψε την κλήση ήταν ότι στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου δεν είχε τοποθετηθεί η πινακίδα κυκλοφορίας, κάτι που αποτελεί παράβαση στις χώρες της Ευρώπης. Βέβαια, τα περίπου 120 ευρώ (100 λίρες) πρόστιμο που δέχθηκε ο οδηγός δεν είναι τίποτα μπροστά στα 4 εκατομμύρια που κόστισε η αγορά του κοσμήματος της γαλλικής φίρμας.

Bugatti Chiron Super Sport 300

Μόλις 8 Chiron Super Sport 300+ έχουν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους έως τώρα. Όλα είναι βαμμένα σε μαύρο και πορτοκαλί χρώμα, που αναδεικνύει το χαρακτήρα του μοντέλου. Επιπλέον ο W16 κινητήρας των 8.000 κυβικών εκατοστών και των 1.500 ίππων και ο εντυπωσιακός ήχος του κάνουν το μοντέλο ακόμα πιο ξεχωριστό.

Η Bugatti μπορεί να περιορίζει την τελική ταχύτητα στα 440 χλμ/ώρα, ωστόσο προσφέρει και μια διαφορετική λύση. Οι ιδιοκτήτες της μπορούν να ζητήσουν την άρση του περιορισμού ώστε να δοκιμάσουν τις πραγματικές δυνατότητες του μοντέλου. Όμως αυτό μπορεί να γίνει αποκλειστικά στην πίστα δοκιμών της Volkswagen, Έρα-Λεσιέν, στη Γερμανία.

Δείτε το βίντεο με την αστυνομία του Λονδίνου να σταματά αυτή την ξεχωριστή Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!