Triumph: Μπήκε στην 4η φάση εξέλιξης η ηλεκτρική TE-1 (vid)

Triumph: Μπήκε στην 4η φάση εξέλιξης η ηλεκτρική TE-1 (vid)
Η Triumph TE-1 μπαίνει στην τελική φάση δοκιμών σε πίστα και σε δρόμο - αναμένεται στο τέλος του 2022

Η Triumph πριν από μερικούς μήνες είχε ανακοινώσει την είσοδό της στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες με την πρωτότυπη TE-1. Το ηλεκτρικό σπορ μοντέλο πλέον βρίσκεται σε ένα προχωρημένο στάδιο εξέλιξης καθώς παραδόθηκε στο τμήμα δοκιμών της βρετανικής φίρμας το οποίο θα αναλάβει το επόμενο στάδιο εξέλιξης σε πραγματικές συνθήκες.

Triumph TE-1

Την προσπάθεια της Triumph ενίσχυσαν δύο σημαντικοί συνεργάτες που είναι η Williams Advanced Engineering και η WMG του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ. Η Williams στις πρώτες τρεις φάσεις της εξέλιξης είχε αναλάβει να σχεδιάσει το σύστημα ηλεκτροκίνησης, το οποίο περιλαμβάνει έναν κινητήρα τεχνολογίας καρβιδίου του πυριτίου με ενσωματωμένο σύστημα ψύξης. Μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα, η Williams Advanced Engineering δημιούργησε και μια πρωτότυπη μπαταρία η οποία συνοδεύεται από το σύστημα φόρτισης, το σύστημα ψύξης και το σύστημα ελέγχου.

Η WMG, η οποία χρηματοδοτείται από πρόγραμμα της βρετανικής κυβέρνησης για Οχήματα, Μηδενικών Ρύπων, ανέλαβε την ανάλυση όλων των δεδομένων από τα συστήματα και τις μετρήσεις απόδοσης και αξιοπιστίας. Πλέον η 3η φάση εξέλιξης ολοκληρώθηκε και η μοτοσικλέτα συναρμολογήθηκε και πέρασε στα χέρια της Triumph. Οι Βρετανοί σχεδίασαν από λευκό χαρτί ένα νέο πλαίσιο και ένα υποπλαίσιο για τις ανάγκες της μοτοσικλέτας. Επέλεξαν το σύστημα μετάδοσης, τα ηλεκτρονικά, τις αναρτήσεις (Ohlins), τα φρένα (Brembo) και ότι απαιτεί μια σύγχρονη μοτοσικλέτα.

Triumph TE-1

Η μοτοσικλέτα θα μπει πλέον σε φάση δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες για να ρυθμιστούν όλες οι παράμετροι. Η απόκριση στο γκάζι, το traction control, η επιτάχυνση, η επιβράδυνση και ότι έχει να κάνει με την οδηγική συμπεριφορά θα δοκιμαστεί από την Triumph σε ειδική πίστα και στο δρόμο. Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Triumph αναμένεται το επόμενο εξάμηνο να έχει ολοκληρώσει και αυτήν τη φάση της εξέλιξης και προς το τέλος του 2022 θα έχουμε το τελικό μοντέλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!