Η Ford παρουσίασε το GT Alan Mann Heritage Edition

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Η Ford παρουσίασε το GT Alan Mann Heritage Edition
Ακόμα μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του διάσημου μοντέλου της αποκάλυψε η αμερικανική φίρμα. Είναι αφιερωμένη στο θρυλικό αγωνιστικό της δεκαετίας του 1960.

Το Ford GT μπήκε επίσημα στην τελευταία χρονιά παραγωγής του και τώρα αποκτά ακόμα μια ειδική έκδοση. Πριν από μερικούς μήνες η αμερικανική φίρμα μας προϊδέασε για το τι έρχεται το 2022. Με κάθε επισημότητα πλέον, παρουσιάστηκε το νέο Ford GT Alan Mann Heritage Edition, στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Σικάγο.

Η έκδοση αυτή είναι προς τιμήν των πρωτότυπων μοντέλων της Alan Mann Racing που είχε κατασκευάσει τη δεκαετία του 1960. Τα πρωτότυπα αυτή ήταν η βάση των άκρως επιτυχημένων αγωνιστικών που σάρωσαν τους αγώνες αντοχής σπορ αυτοκινήτων εκείνης της εποχής.

Ford GT Alan Mann Heritage Edition

Τα πρωτότυπα μοντέλα της Alan Mann Racing δεν είχαν κάποια συγκεκριμένη επιτυχία στους αγώνες. Όμως χρησιμοποιούσαν ελαφριά υλικά που αργότερα τοποθετήθηκαν στο GT MK II που κυριάρχησε στις 24 Ώρες Λε Μαν.

Ford GT Alan Mann Heritage Edition

Το Ford GT Alan Mann Heritage Edition ενσαρκώνει το χρωματισμό του πρωτότυπου Ford AM GT-1. Διαθέτει το κόκκινο και το χρυσό χρώμα που τα συνοδεύει το λευκό, ενώ ο αριθμός 16 είναι εμφανής στο πλαϊνό μέρος όπως στο πρωτότυπο αγωνιστικό. Αρκετά σημεία του μοντέλου έχουν ξεγυμνωθεί, καθώς αρκετά ελαφριά υλικά είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του AM GT-1. Ο ζάντες 20 ιντσών είναι επίσης από ανθρακόνημα, ενώ στο εσωτερικό των τροχών ξεχωρίζουν οι δίσκοι φρένων της Brembo σε κόκκινο χρώμα.

Ford GT Alan Mann Heritage Edition

Στο εσωτερικό η Ford θέλησε να μειώσει επίσης το βάρος με αρκετά σημεία να είναι αποκλειστικά από ανθρακόνημα, ενώ το δέρμα από Alcantara κυριαρχεί στο τιμόνι, τον πίνακα οργάνων και στα καθίσματα. Επιπλέον υπάρχουν και διακριτικές πινελιές από χρυσό, ενώ τα paddles αλλαγής ταχύτητας είναι σε βαμμένα σε χρώμα Alan Mann Red.

Ford GT Alan Mann Heritage Edition

To Ford GT Alan Mann Heritage Edition είναι το έβδομο συνολικά μοντέλο της σειράς Heritage Edition και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό μονάδων, όμως δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα το ακριβή νούμερο από την αμερικανική εταιρεία. Ήδη η έκδοση αυτή είναι διαθέσιμη για εγκεκριμένους πελάτες της φίρμας, με τις πρώτες παραδώσεις να είναι προγραμματισμένες για το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!