Αυτό είναι το supercar της DS με DNA από τη Formula E (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Αυτό είναι το supercar της DS με DNA από τη Formula E (vid)
H DS αποκάλυψε το νέο E-Tense Performance concept και διαθέτει τεχνολογία κατευθείαν από τις πίστες.

Πίσω στο 2016 είχε παρουσιαστεί η πρώτη έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού E-Tense Performance concept και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε την ανανεωμένη έκδοσή του. Το νέο πρωτότυπο έχει ανανεωθεί και εξελιχθεί και πλέον δανείζεται τεχνολογία από τη Formula E. To μοντέλο αυτό θα είναι πηγή έμπνευσης για μελλοντικά μοντέλα της DS.

Το E-Tense Percormance concept διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνολική απόδοση να αγγίζει τα 600 kW ή τους 805 ίππους. Ο ηλεκτροκινητήρας που είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα αποδίδει 250 kW ή 340 ίππους, ενώ αυτός που είναι τοποθετημένος στον πίσω είναι πιο ισχυρός. Συνολικά αποδίδει 350 kW ή 476 ίππους. Το πιο εντυπωσιακό νούμερο είναι αυτό της ροπής. Κατά την επιτάχυνση, η ροπή αγγίζει τα 8.000 Nm.

DS E-Tense Performance Concept

H DS έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες στη Formula E με δύο πρωταθλήματα σε οδηγούς και κατασκευαστές δύο συνεχόμενα χρόνια. H DS δεν έχει ανακοινώσει επιπλέον δεδομένα σχετικά με την απόδοση του E-Tense Performance, ωστόσο την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα μπορεί να την πραγματοποιήσει σε μόλις 2 δευτερόλεπτα. Δοκιμές με το μοντέλο θα πραγματοποιήσουν οι οδηγοί της φίρμας στη Formula E, Αντόνιο Φίλιξ Ντα Κόστα και Ζαν Ερίκ Βερνιέ.

DS E-Tense Performance Concept

Η νέα έκδοση του E-Tense Performance concept έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το εμπρός μέρος έχει πιο επιθετικό σχεδιασμό, με τα LED φωτιστικά σώματα να το κοσμούν. Δύο οπές ξεχωρίζουν στο καπό, ενώ πολλά από τα χαρακτηριστικά του θα περάσουν στα μοντέλα παραγωγής.

Οι τροχοί διαφέρουν και πλέον έχουν διάμετρο 21 ίντσες και αεροδυναμικό σχεδιασμό. Το πίσω μέρος έχει πολλές ομοιότητες με την προηγούμενη έκδοση, με τα LED φωτιστικά σώματα να δίνουν φουτουριστικό χαρακτήρα στο μοντέλο. Επιπλέον ο τεράστιος πίσω διαχύτης βοηθάει σημαντικά στην επίτευξη του σχεδιαστικού στόχου, με τις επιρροές από τη Formula E είναι εμφανείς. Μπορεί να μην έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό, όμως η DS ανακοίνωσε πως διαθέτει μπάκετ καθίσματα, τιμόνι από το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα μονοθεσίων και ηχοσύστημα Focal Utopia.

DS E-Tense Performance Concept

Το DS E-Tense Performance είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο που θα το χρησιμοποιήσει η φίρμα για δοκιμές διαφόρων καινοτομιών που με τη σειρά τους θα υιοθετηθούν σε επόμενα μοντέλα. Πιθανότατα δεν θα δούμε το αμιγώς ηλεκτρικό supercar να περνά στην παραγωγή, όμως έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν κατασκευαστές να αλλάζουν γνώμη. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει κάποιος το DS E-Tense Performance concept είναι με τη μορφή NFT σε δύο εκδόσεις.

DS E-Tense Performance Concept

Ο στόχος της DS είναι παρουσιάζει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από το 2024, ενώ η τωρινή της γκάμα εμπεριέχει μόνο εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!