Η Rolls-Royce αλλάζει το αγαλματίδιό της για να κερδίσει λίγα χιλιόμετρα αυτονομίας!

Κώστας Μπιτσικώκος
Η Rolls-Royce αλλάζει το αγαλματίδιό της για να κερδίσει λίγα χιλιόμετρα αυτονομίας!
Το «Spirit of Ecstasy» επανασχεδιάστηκε ενόψει του λανσαρίσματος της Spectre, του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της υπερπολυτελούς μάρκας

Η ηλεκτροκίνηση αλλάζει σχεδόν τα πάντα στο χώρο του αυτοκινήτου, ακόμη και το σήμα στο καπό μίας μάρκας! Η αυτονομία είναι εξαιρετικά σημαντικά σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο, καθώς ακόμη και ένα επιπλέον χιλιόμετρο μπορεί να εξασφαλίσει την πρόσβαση σε σημείο φόρτισης της μπαταρίας.

Το 2023 η Rolls-Royce θα λανσάρει στην παγκόσμια αγορά την Spectre, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιστορίας της. Το υπερπολυτελές δίθυρο coupe έχει παρουσιαστεί ως καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο δοκιμών και αποτελεί το πρώτο βήμα της θυγατρικής του Ομίλου BMW έως τον πλήρη εξηλεκτρισμό της μάρκας, στα τέλη της δεκαετίας.

Στην περίπτωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι σχεδιαστές προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα όσο πιο αεροδυναμικό αμάξωμα, με παρεμβάσεις ακόμη και στους τροχούς. Στόχος η μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση, που συνεπάγεται περισσότερα χλμ. με μία φόρτιση.

Rolls-Royce Spirit of Ecstasy

Στην περίπτωση της Rolls-Royce Spectre, επανασχεδιάστηκε ακόμη και το εμβληματικό «Spirit of Ecstasy». Το αγαλματίδιο στο καπό του αυτοκινήτου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας της βρετανικής μάρκας εδώ και 111 χρόνια, από τις 6 Φεβρουαρίου 1911. Μετά από 830 ώρες εργασίας στον υπολογιστή και την αεροδυναμική σήραγγα, οι σχεδιαστές κατέληξαν στην οριστική μορφή του «Πνεύματος της Έκστασης», που συμβάλλει σε συντελεστή οπισθέλκουσας (cd) 0,26 (ο χαμηλότερος από οποιοδήποτε μοντέλο της Rolls-Royce).

Rolls-Royce Spectre

«Πέρα από ένα σύμβολο, το Spirit of Ecstasy αποτελεί την ενσάρκωση της μάρκας και μια συνεχή πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας, τόσο για εμάς όσο και για τους πελάτες μας», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Τόρστεν-Μίλερ Ότβος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!