«Ξεπούλησε» το supercar του Γκόρντον Μάρεϊ (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
«Ξεπούλησε» το supercar του Γκόρντον Μάρεϊ (vid)
Κατατέθηκαν προκαταβολές και για τα 100 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν, με τιμή προ φόρων στο 1,65 εκατ. ευρώ!

Μία μόλις εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του Τ.33, η Gordon Murray Automotive (GMA) ανακοίνωσε ότι πλέον δεν είναι διαθέσιμο για παραγγελία. Συνολικά 100 πελάτες από όλον τον κόσμο κατέθεσαν προκαταβολή για τον αντίστοιχο αριθμό αυτοκινήτων που θα κατασκευαστούν! Οι πρώτες παραδόσεις του Τ.33 θα αρχίσουν το 2024 και το κόστος κάθε αυτοκινήτου φθάνει το 1,65 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι φόροι.

Το T.33 είναι το δεύτερο μοντέλο της εταιρείας του, μετά το T.50. Για την κατασκευή του έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος και αλουμινίου, με αποτέλεσμα το του βάρος να μην υπερβαίνει τα 1.100 κιλά. Κινητήρας του διθέσιου μοντέλου είναι ο V12 της Cosworth, χωρητικότητας 3,9 λίτρων. Η μέγιστη ισχύς του 615 ίπποι (στις 10.500 σ.α.λ.) και η ροπή 451 Nm (στις 9.000 σ.α.λ.). Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, όμως δίνεται η δυνατότητα επιλογής αυτόματου, με αλλαγή σχέσεων μέσω paddles.

Gordon Murray T.33

Ο Γκόρντον Μάρεϊ έχει γίνει διάσημος ως σχεδιαστής μονοθεσίων της Formula 1 αλλά και του supercar, McLaren F1. «Όλη η ομάδα στην GMA είναι ενθουσιασμένη που εξαντλήθηκαν και τα 100 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν, μέσα σε μία μόλις εβδομάδα από την παρουσίαση του Τ.33», δήλωσε ο Βρετανός σχεδιαστής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!