Formula 1: Η εξόρμηση του Φερστάπεν στα χιόνια (vid)

Formula 1: Η εξόρμηση του Φερστάπεν στα χιόνια (vid)
Ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε το 2022 με έναν ασυνήθιστο τρόπο για τα δεδομένα της Formula 1.

Η Red Bull Racing μπορεί να ετοιμάζεται για την αποκάλυψη του νέου της μονοθεσίου στις 9 Φεβρουαρίου, όμως ο οδηγός της, Μαξ Φερστάπεν, έχει διαφορετικά σχέδια. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021 βρέθηκε για πρώτη φορά σε μονοθέσιο Formula 1 από τις δοκιμές μετά το τέλος του περασμένου πρωταθλήματος στο Άμπου Ντάμπι.

Όμως η πίστα που αγωνίστηκε είχε καλυφθεί από χιόνι. Ο Ολλανδός ταξίδεψε στην Αυστρία και την πίστα GP Ice Race δίπλα από το αεροδρόμιο Ζελ Αμ Σι και οδήγησε μια ειδικά τροποποιημένη RB8. Το μονοθέσιο είχε στηθεί κατάλληλα ώστε να έχει την απαραίτητη απόσταση από το έδαφος και φορούσε πολύ λεπτά ελαστικά χιονιού που έκαναν το έργο του Φερστάπεν ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Μαζί του ήταν ο αστέρας των αγώνων μοτοσικλέτας σε χιόνι, Φράνκι Ζορν και η Red Bull δεν παρέλειψε να απαθανατίσει τις περιπέτειες των δύο στην πίστα. Ένα μονοθέσιο Formula 1 είναι άκρως εντυπωσιακό σε πίστα με άσφαλτο και το ίδιο ισχύει όταν πατάει στο χιόνι.

Ο Φερστάπεν δήλωσε για την εμπειρία του στο GP Ice Race με αρκετή δόση χιούμορ: «Δεν είμαι τόσο καλός στο χιόνι όσο άλλοι Ολλανδοί, αλλά έκανα το καλύτερο που μπορούσα».

Δείτε το βίντεο της Red Bull με τον Φερστάπεν να αγωνίζεται με μονοθέσιο Formula 1 στο χιόνι.

Φωτογραφίες: Red Bull

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!