Formula 1: Αλλάζουν τα πλάνα για τους Αγώνες Sprint

Formula 1: Αλλάζουν τα πλάνα για τους Αγώνες Sprint
Ο αριθμός των Αγώνων Sprint το 2022 ενδέχεται να είναι μικρότερος από αυτόν που είχε αρχικά υπολογίσει η Formula 1.

To 2021 είδαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος της Formula 1, να διεξάγονται Αγώνες Sprint. Οι αγώνες αυτοί είχαν διάρκεια 100 χιλιόμετρα και έγιναν στα Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας και Βραζιλίας. Η εντύπωση των οδηγών ήταν αρνητική για το πείραμα αυτό, ενώ και σε επίσημες έρευνες της FIA, το ποσοστό των οπαδών που πιστεύουν πως οι Αγώνες Sprint βελτίωσαν το θέαμα ήταν ελάχιστο.

Για το 2022 η Liberty Media είχε ως στόχο τη διεξαγωγή 6 Αγώνων Sprint, σε αντίθεση με τους 3 του 2021. Μάλιστα, ο πρώτος θα ήταν στο Μπαχρέιν που είναι ο εναρκτήριος αγώνας του 2022. Ωστόσο οι ομάδες της Formula 1 διαφωνούν σχετικά με το οικονομικό κομμάτι. Μάλιστα, ο CEO της McLaren, Ζακ Μπράουν, δήλωσε πως κάποιες ομάδες κρατούν αιχμάλωτο το σπορ ενώ πληροφορίες θέλουν μία ομάδα να ζητά αύξηση του Budget Cap κατά 5 εκατομμύρια δολάρια.

Από τη μεριά τους, τόσο η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, Liberty Media, αλλά και η FIA, είναι αντίθετες στην αύξηση του Budget Cap. Τώρα, όπως αναφέρει το motorsport.com, η Liberty ετοιμάζει νέα πρόταση στις ομάδες ώστε να διεξαχθούν μόλις 3 Αγώνες Sprint φέτος.

F1 Sprint

Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί στη Κομισιόν της F1 που θα συνεδριάσει στις 14 Φεβρουαρίου, τη μέρα όπου θα αποκαλυφθεί το νέο μονοθέσιο της AlphaTauri. Σε περίπτωση που οι ομάδες δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν ούτε στον τομέα αυτό, τότε ενδέχεται να μην δούμε καθόλου Αγώνες Sprint το 2022.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!