Formula 1: Ο Σουμάχερ έχει ένα "ευχαριστώ" για τον Χάμιλτον

Formula 1: Ο Σουμάχερ έχει ένα "ευχαριστώ" για τον Χάμιλτον
Ο Μικ Σουμάχερ μίλησε για τη σχέση του με τον Λιούις Χάμιλτον και το γεγονός πως αγωνίζεται απέναντι σε οδηγούς με τους οποίους μαχόταν παλαιότερα ο πατέρας του.

To 2021 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά στην ιστορία της Formula 1, όχι μόνο για τη μάχη που ζήσαμε για το πρωτάθλημα, αλλά για το γεγονός πως ο γιος του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ, έκανε το ντεμπούτο του στο σπορ. Ο Μικ Σουμάχερ οδήγησε για λογαριασμό της Haas και παρά το γεγονός πως δεν βαθμολογήθηκε, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην ομάδα.

Όντας οδηγός της Ακαδημίας της Ferrari, ο Γερμανός έχει δεσμούς με το ιταλικό εργοστάσιο και δεν αποκλείεται μελλοντικά να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του εφόσον φυσικά δώσει τα απαραίτητα διαπιστευτήρια. Στα paddock τον βλέπουμε να συχνάζει αρκετά με τον οδηγό της Aston Martin, Σεμπάστιαν Φέτελ, τον οποίο γνωρίζει από μικρό παιδί.

Ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός με τον οποίο κάνει παρέα και έχει καλές σχέσεις. Ο Σουμάχερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Crash.net αποκάλυψε πως ο Λιούις Χάμιλτον του έχει δώσει μέχρι στιγμής πολύτιμες συμβουλές και τον έχει βοηθήσει αρκετά στην καριέρα του.

«Ο Λιούις μου έχει δώσει πολλές συμβουλές, ήταν ιδιαίτερα ανοικτός στο να με βοηθήσει. Επιπλέον πριν κάποια χρόνια όταν δεν ήταν πια ο μπαμπάς μου με τη Mercedes είχα πάει σε κάποιους αγώνες και είχα δει τον Χάμιλτον. Ήταν πολύ ωραίο όταν είχε χρόνο θα καθόταν μαζί μου και μου έδινε συμβουλές για ορισμένα ζητήματα. Φυσικά αυτές οι συζητήσεις είναι προσωπικές. Πολλές έχουν σχέση με τους αγώνες, όμως άλλες είναι φιλικού περιεχομένου», δήλωσε ο Σουμάχερ.

Mick Schumacher Haas

Όσο για τον Φέτελ, ο Μικ είπε τα καλύτερα: «Έχω φοβερή στήριξη από τον Σεμπάστιαν. Αλλά είναι ο μέντοράς μου, είναι φίλος μου. Είναι κάτι που έχει μεγάλη αξία για εμένα, είναι το πιο σημαντικό».

Ο οδηγός της Haas την πρώτη του σεζόν στη Formula 1 αγωνίστηκε απέναντι σε οδηγούς που είχε για αντιπάλους ο πατέρας του. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι σουρεαλιστικό: «Με δεδομένο πως κι εκείνοι αγωνίστηκαν απέναντι σε δύο γενιές οδηγών πρέπει να είναι άκρως σουρεαλιστικό και για αυτούς. Πρέπει να τους κάνει να νιώθουν πως είναι πολύ καιρό στο σπορ. Βέβαια δεν είχα όσες μάχες ήλπιζα να έχω μαζί τους. Όμως σκοπεύω από εδώ και πέρα να μάχομαι μαζί τους από τη νέα σεζόν».

Η Haas ολοκλήρωσε στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος το 2021 και το 2022 ευελπιστεί να επιστρέψει στο μέσον του grid.

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να σχολιάζουν τη σεζόν της Formula 1 για το 2021.

Image credit: Haas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!