«Τζίγγερ»-Στεφανής 30 χρόνια μετά: Συγκίνηση και αναμνήσεις (vid)

Κώστας Παστρίμας
«Τζίγγερ»-Στεφανής 30 χρόνια μετά: Συγκίνηση και αναμνήσεις (vid)
Το θρυλικό δίδυμο των ελληνικών αγώνων επανενώθηκε για χάρη μιας τηλεοπτικής εκπομπής.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με το αγωνιστικό παρατσούκλι «Τζίγγερ» έγραψε ιστορία ως οδηγός στους ελληνικούς αγώνες ράλλυ. Έχοντας δίπλα του ως συνοδηγό τον Κώστα Στεφανή, κέρδισε έξι συνεχόμενες φορές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (1987-1992) ενώ έκανε και μερικές εμφανίσεις σε αγώνες του εξωτερικού.

Το δίδυμο Τζίγγερ-Στεγφανής βρέθηκε ξανά μαζί στο πιο πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής «Traction», που προβλήθηκε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου από το Star. Στην εκπομπή αυτή τόσο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης όσο και ο Κώστας Στεφανής μίλησαν στον Μάνο Στεφανή για το πώς έζησαν τους αγώνες πριν από 30 χρόνια, μια εποχή πολύ διαφορετική από τη σημερινή. Επίσης, προβλήθηκε σπάνιο υλικό από το αρχείο του μόνιμου εικονολήπτη των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου, Γιώργου Κωστούρου

Ο «Τζίγγερ» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ωραίο τότε ήταν ότι μπορούσες να οδηγήσεις σε διαδρομές και μέρη που δεν ήταν τόσο ελεγχόμενα. Δεν ήταν το συνεχές γύρω- γύρω από το ίδιο μέρος. Η ομορφιά ήταν ότι ο κόσμος στα χωριά συμμετείχε σε όλο αυτό».

Στη συνέχεια οδήγησαν τρία από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα, με τα οποία σημείωσαν τις μεγάλες επιτυχίες τους: Το Audi Quattro A2 και δύο εκδόσεις της Lancia Delta Intergrlale, και όπως είπε ο Κώστας Στεφανής για την οδήγηση του «Τζίγγερ»: «Η μαστοριά δεν ξεχνιέται».

Ολόκληρο το απόσπασμα από την εκπομπή «Traction» στο παρακάτω βίντεο

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!