Ισχυρή συνεργασία Mercedes και ProLogium στις solid-state μπαταρίες

Κώστας Παστρίμας
Ισχυρή συνεργασία Mercedes και ProLogium στις solid-state μπαταρίες
Η Mercedes κάνει το επόμενο βήμα στην ηλεκτροκίνηση με σύμμαχο μια εταιρεία με εμπειρία στην τεχνολογία σταθερής κατάστασης στις μπαταρίες.

Η Mercedes προχωράει με γρήγορους ρυθμούς στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και καινοτομίες. Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι το μοναδικό εμπόδιο στην απόλυτη επικράτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η τεχνολογία στις μπαταρίες ξεκινάει μια δυνατή συνεργασία με την ProLogium για την εξέλιξη και παραγωγή μπαταριών σταθερής κατάστασης (Solid-State).

mercedes

Η Mercedes έχει ανακοινώσει πως από το 2030 θα κάνει στροφή στον πλήρη εξηλεκτρισμό με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε όλο το φάσμα της γκάμας της. Για να το πετύχει αυτό χρειάζεται ισχυρούς συνεργάτες και η ProLogium είναι ένας από αυτούς με μεγάλη εμπειρία στην τεχνολογία μπαταριών σταθερής κατάστασης. Στόχος της συνεργασίας είναι στα επόμενα χρόνια να έχουμε τα πρώτα οχήματα με χρήση μπαταριών Solid-State, ενώ στο δεύτερο μισό της δεκαετίας αναμένεται πολλά μοντέλα να έχουν ενσωματωμένα συστήματα αυτής της τεχνολογίας.

mercedes

Ο Μάρκους Σάεφερ, Μέλος του Συμβουλίου της Daimler AG - Mercedes AG και Υπεύθυνος Τεχνικού Τμήματος Εξέλιξης βλέπει εξαιρετικά σημαντική την συμφωνία της Mercedes με την ProLogium. «Πιστεύουμε ότι η αυτονομία και η αποτελεσματικότητα είναι ο νέος στόχος στη βιομηχανία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η τεχνολογία Σταθερής Κατάστασης βοηθάει να μειωθεί το μέγεθος και το βάρος. Γι' αυτόν το λόγο συνεργάτες όπως η ProLogium διασφαλίζουν ότι η Mercedes θα συνεχίσει να παρουσιάζει καινοτομίες στον τομέα της αυτοκίνησης - προς όφελος των πελατών της».

mercedes

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα είναι σε βάθος και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στο συμβούλιο των διευθυντών της ProLogium θα τοποθετηθεί ένα μέλος της Mercedes. Η τεχνολογία Σταθερής Κατάστασης πάντως για πολλούς είναι η πιο σοβαρή λύση στο πρόβλημα της αυτονομίας και του βάρους των σύγχρονων μπαταριών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι σε θέση να προσφέρει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα, μικρότερο μέγεθος και μεγάλη σταθερότητα στην απόδοση. Στην πραγματικότητα μια μπαταρία Σταθερής Κατάστασης αυτήν τη στιγμή μπορεί να χαρίσει διπλάσια αυτονομία σε σχέση με μια μπαταρία λθίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!