Toyota: Πρώτη στον κόσμο και το 2021

Κώστας Παστρίμας
Toyota: Πρώτη στον κόσμο και το 2021
Η Toyota διεύρυνε το προβάδισμα έναντι της Volkswagen ως η κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Η Toyota Motor Corp. ολοκλήρωσε το 2021 και πάλι ως η κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, καθώς η ιαπωνική εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει την παραγωγή ως επί το πλείστον σε υψηλό επίπεδο παρά την τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα μέσα στη χρονιά.

Οι πωλήσεις του ομίλου Toyota, που περιλαμβάνουν εκείνες των θυγατρικών της Daihatsu Motor Co. και Hino Motors Ltd., αυξήθηκαν κατά 10% και έφτασαν στα 10,5 εκατομμύρια μονάδες για το 2021, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι αύξησε τη διαφορά από τη από τον Όμιλο Volkswagen AG, που παρέδωσε στο ίδιο διάστημα 8,88 εκατομμύρια οχήματα. Το 2021 σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Toyota βρίσκεται στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων, αφού κατέκτησε τη θέση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια το 2020.

toyota factory

Η Toyota κέρδισε τους αντιπάλους της σε όλο τον κόσμο επειδή κατάφερε να αποφύγει παρατεταμένες διακοπές λειτουργίας στα εργοστάσιά της, διαχειριζόμενη επιμελώς την προμήθεια μικροτσίπ. Η Toyota το κατάφερε αυτό καθώς συγκέντρωσε μεγάλα αποθέματα ημιαγωγών από νωρίς -πριν από την κορύφωση της κρίσης.

Οι ετήσιες πωλήσεις των κολοσσών της αυτοκινητοβιομηχανίας καταδεικνύουν επίσης τη σχετική ισχύ της αγοράς αυτοκινήτου των ΗΠΑ, που είναι ένα προπύργιο για την Toyota, έναντι της Ευρώπης, όπου οι πωλήσεις αυτοκινήτων το 2021 έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών. Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο των πωλήσεων της VW, σε σύγκριση με περίπου το ένα δέκατο των πωλήσεων της Toyota.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!