MotoGP: Ιδού οι ομάδες της KTM για το 2022 (vid)

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ιδού οι ομάδες της KTM για το 2022 (vid)
Η KTM παρουσίασε τις δύο ομάδες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2022.

Η KTM βρίσκεται στο MotoGP από το 2016 και τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει μεγάλα άλματα όσον αφορά τα αποτελέσματα και την απόδοση της μοτοσικλέτας της. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2020 η εργοστασιακή ομάδα κατάφερε να πάρει τρεις νίκες και το 2021 ακόμα δύο νίκες δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

ktm

Για το 2022 η εργοστασιακή ομάδα Red Bull KTM MotoGP θα συνεχίσει να έχει αναβάτες τους Μιγκέλ Ολιβέιρα και Μπραντ Μπίντερ οι οποίοι πλέον γνωρίζουν καλά τόσο την μοτοσικλέτα RC16 όσο και τον θεσμό. Στο πλευρό των δύο αναβατών θα σταθεί τη νέα χρονιά ένας πολύ έμπειρος αγωνιστικός διευθυντής. Ο Φρανσέσκο Γκουιντότι θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής της ομάδας το 2022 και με την μεγάλη εμπειρία του από την Ducati θα προσπαθήσει να φέρει νές ιδέες και καλύτερα αποτελέσματα.

ktm

Μαζί με την παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της KTM είχαμε και την αποκάλυψη της δορυφορικής ομάδας Tech3 KTM. Το 2022 είναι πολλά υποσχόμενο για την ομάδα του Ερβ Πονσαράλ, καθώς αναβάτες της ομάδας θα είναι οι δύο εξαιρετικά ταλαντούχοι Ρέμι Γκάρντνερ και Ραούλ Φερνάντεζ. Ο Αυστραλός, γιος του θρυλικού Γουέιν Γκάρντνερ, έρχεται από την Moto2 ως πρωταθλητής, ενώ ο Ισπανός ομόσταβλός του ήταν ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη για τον τίτλο το 2021.

ktm

Ο Πιτ Μπάιερ, Διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος της KTM, δήλωσε στην παρουσίαση της ομάδας: «Το 2021 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά του ομίλου. Ήταν απίθανο αυτό που καταφέραμε στους αγώνες κερδίζοντας το πρωτάθλημα Moto3 και Moto2 και τερματίσαμε στην 6η θέση στο MotoGP. Αυτό μας δίνει μεγάλο κίνητρο για το μέλλον. Όταν αρχίζεις τον σχεδιασμό στο MotoGP θέλεις να κερδίσεις έναν αγώνα, κάτι που ακούγεται απλό, αλλά στην πραγματικότητα απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Το καταφέραμε, αλλά το μάθαμε με τον δύσκολο τρόπο. Το ένα τριήμερο κερδίζεις αλλά το επόμενο παλεύεις να μπεις στο Q2 διότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος. Ο στόχος πλέον είναι να είμαστε σταθεροί κάθε αγωνιστικό τριήμερο, να μπαίνουμε στην πρώτη πεντάδα και να παλεύουμε για το βάθρο στο τέλος της χρονιάς. Αυτός είναι ο στόχος για φέτος. Γνωρίζω ότι είναι πολύ υψηλός διότι άλλοι κατασκευαστές έχουν φιλοδοξίες, αλλά είμαστε δυνατοί τώρα. Έχουμε την ομάδα, τη βάση, τη μοτοσικλέτα και τους αναβάτες».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!