Χ Games 2022: Jeep και χιόνια πάνε μαζί

Χ Games 2022: Jeep και χιόνια πάνε μαζί
Η Jeep συνεργάζεται για ακόμα μία χρονιά με τα θρυλικά X Games που διοργανώνονται φέτος στο Άσπεν των ΗΠΑ και προσφέρουν άπλετη δράση στα χιονισμένα τοπία.

Tα extreme sports έχουν τη δική τους γιορτή με τα X Games να έχουν εδραιωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα event σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο πρώτος μάλιστα διαγωνισμός έγινε στην Ελλάδα και μάλιστα στο νησί της Ρόδου πίσω στο 1995. Η παγκόσμια απήχηση του θεσμού του έδωσε τεράστιες διαστάσεις και πλέον βλέπουμε και τη διοργάνωση των χειμερινών X Games. Η πρώτη φορά που διεξήχθησαν ήταν πίσω στο 1997 στη λίμνη Μπιγκ Μπέαρ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το 2022 θα τα δούμε στο χιονοδρομικό κέντρο Μπάτερμιλκ Μάουντεν στο Άσπεν των ΗΠΑ και η Jeep θα είναι για 19η χρονιά επίσημος συνεργάτης του θεσμού. Η αμερικανική φίρμα είναι ο αποκλειστικός χορηγός μετακινήσεων και των φετινών χειμερινών X Games που συγκεντρώνουν τους καλύτερους αθλητές extreme sports του κόσμου.

Jeep X Games

Η φύση του θεσμού συνάδει με τη φιλοσοφία της Jeep και το «αίσθημα της περιπέτειας» που απορέει και για πρώτη φορά στην ιστορία της συνεργασίας με τ X Games θα διαθέτει τα νέα και εξηλεκτρισμένα της μοντέλα με το σύστημα τετρακίνησης 4xe. Η αμερικανική εταιρεία μπαίνει σε διαδικασία εξηλεκτρισμού του στόλου της και ακολουθεί την παγκόσμια τακτική της Stellantis.

O επικεφαλής της Jeep της Β. Αμερικής, Τζιμ Μόρισον δήλωσε: «Πλησιάζουμε τα 20 χρόνια αδιάληπτης παρουσίας ως χορηγός μετακινήσεων των X Games, αυτής της μοναδικής χειμωνιάτικης διοργάνωσης που αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την Jeep να έρθει κοντά με τους ανθρώπους, που όπως και αυτή λατρεύουν τη φύση, την περιπέτεια και τα σπορ. Όπως και εκείνο των X Games, το κοινό της Jeep έχει μια αστείρευτη δίψα για δράση που καθορίζει έναν τρόπο ζωής που δεν περιορίζεται από όρια».

Jeep X Games

Τα X Games διοργανώνονται σε υψόμετρο 2.438μ. στην πόλη του Άσπεν και συσσωρεύει κάθε χειμώνα διάσημους από τον επιχειρηματικό χώρο και τις τέχνες. Παράλληλα κατά τη διάρκεια των αγώνων τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας εστιάζουν την προσοχή τους πάνω στα X Games. Oι αθλητές αγωνίζονται σε πλήθος αγωνισμάτων που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και αγώνες ταχύτητας και επίδειξης με snowmobiles.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!