MotoGP: O Μάρκεθ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP: O Μάρκεθ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση
Ο Μαρκ Μάρκεθ θα πάρει μέρος κανονικά στις δοκιμές του MotoGP στη Σεπάνγκ μετά την έγκριση που πήρε από ιατρικό επιτελείο.

Ο 6 φορές πρωταθλητής του MotoGP, Μάρκ Μάρκεθ, θα παραβρεθεί στις επίσημες χειμερινές δοκιμές του πρωταθλήματος MotoGP σε Μαλαισία και Ινδονησία τον Φεβρουάριο. Ο Ισπανός έχασε τους δύο τελευταίους αγώνες του 2021 καθώς έπασχε από διπλωπία και η συμμετοχή του ακόμα και στο φετινό πρωτάθλημα ήταν αμφίβολη. Το πρόβλημα στην όρασή του προήλθε από πτώση που είχε κατά τη διάρκεια προπόνησης.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ακολούθησε ένα συντηρητικό πρόγραμμα ανάρρωσης, δίχως να χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησε για πρώτη φορά δοκιμές σε πίστα στην Πορτογαλία πάνω σε μία Honda RC213V-S . Σύμφωνα με την ομάδα δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα όρασης. Εν συνεχεία βρέθηκε στη Βαλένθια όπου οδήγησε μία Honda CBR600.

Marc Marquez Honda

Τώρα οι γιατροί που τον παρακολουθούν έδωσαν το πράσινο φως ώστε ο Μάρκεθ να επιστρέψει πάνω στη σέλα μοτοσικλέτας MotoGP για πρώτη φορά από το GP Εμίλια-Ρομάνια το 2021, στο οποίο μάλιστα πήρε τη νίκη. Το πρώτο χειμερινό τεστ θα διεξαχθεί στην πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισίας στις 5 Φεβρουαρίου και θα έχει διάρκεια δύο ημερών. Μία εβδομάδα αργότερα ομάδες και αναβάτες θα ταξιδέψουν στην Ινδονησία για τρεις ημέρες δοκιμών στη νέα πίστα Μανταλίκα.

Η Honda εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την πορεία ανάρρωσης του Μάρκεθ: «Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε το πράσινο φως για να επιστρέψει στην πίστα με τη νέα Honda RC213V στις δοκιμές της Σεπάνγκ στις 5 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα πέρασε από πολλαπλούς ελέγχους από γιατρούς που ήλεγχαν την κατάσταση της διπλωπίας που είχε. Με τη θετική πορεία ανάρρωσής του τις τελευταίες εβδομάδες, η ιατρική ομάδα έκρινε σωστό να επιστρέψει στην προπόνηση σε δύο τροχούς. Την περασμένη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου ο Μάρκεθ πέρασε από ακόμα ένα ιατρικό τεστ που απέδειξε πως η θεραπεία που ακολούθησε είχε μεγάλη επιτυχία και ο 8 φορές πρωταθλητής είναι σε θέση να οδηγήσει μοτοσικλέτα MotoGP. Έκτοτε αποφασίστηκε πως ο Μάρκεθ θα ξεκινήσει την αγωνιστική του σεζόν για το 2022 στο πρώτο επίσημο τεστ του MotoGP στη Σεπάνγκ και την επόμενη εβδομάδα στο δεύτερο τεστ στη Μανταλίκα της Ινδονησίας. Η Repsol Honda MotoGP θα ξεκινήσει πλήρης στο πρώτο τεστ με τον Μάρκεθ να είναι δίπλα στον Πολ Εσπαργκαρό που θα αγωνιστεί στη δεύτερη σεζόν του με την ομάδα».

Image credit: Honda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!