Αυτό είναι το νέο Nissan Juke του… Μπάτμαν

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Αυτό είναι το νέο Nissan Juke του… Μπάτμαν
Ο Μπάτμαν έχει ένα νέο γκάτζετ και ονομάζεται Nissan Juke Kiiro Special Edition.

Η Nissan αποκάλυψε μια ειδική έκδοση του Juke που δημιουργήθηκε για τη νέα ταινία Μπάτμαν με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτισον και έχει κωδική ονομασία «Kiiro». O διάσημος ήρωας κόμικ επιστρέφει με νέο πρωταγωνιστή -πάλι- στη μεγάλη οθόνη και η πρεμιέρα της ταινίας είναι προγραμματισμένη για τις 4 Μαρτίου στο Λονδίνο.

Η Nissan είναι ο επίσημος συνεργάτης της νέας ταινίας «The Batman» και θέλησε να το γιορτάσει με μια συλλεκτική έκδοση του Juke. To «Kiiro» όπως είναι η ονομασία του σημαίνει κίτρινο στα ιαπωνικά. Πράγματι ο χρωματισμός εμφανίζεται στο εμπρός μέρος όπως επίσης και στο πλάι, όμως το Ceramic Grey είναι το βασικό χρώμα του μοντέλου. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας να περνά στην παραγωγή σε ειδικές εκδόσεις.

Nissan Juke Kiiro

Ήδη κατά το παρελθόν έχουμε δει την έκδοση «Kuro» που σημαίνει μαύρο και «Shiro» που σημαίνει λευκό. Η πιο πρόσφατη ειδική έκδοση ήταν το Juke Enigma που παρουσιάστηκε το 2021.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι ίδιοι χρωματισμοί πάνω σε συνθετικό δέρμα, ενώ η κεντρική κονσόλα είναι «χτισμένη» γύρω από αλουμίνιο. Η ειδική αυτή έκδοση διαθέτει μια οθόνη αφής 8 ιντσών με λειτουργίες NissanConnect Infotainment, Android Auto/Apple CarPlay Google Assistant/Amazon Alex και επιπλέον χάρτες TomTom και δυνατότητα ελέγχου κίνησης στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο.

Nissan Juke Kiiro

Το Nissan Juke δεύτερης γενιάς βασίζεται στην αρχιτεκτονική CMF-B και παράγεται αποκλειστικά με τον turbo τρικύλινδρο κινητήρα 1 λίτρου και αποδίδει 114 ίππους, με 200 Nm ροπής.

Η ιπποδύναμη μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς του Juke μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενώ υπάρχει ως επιλογή και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Nissan Juke Kiiro

Το Nissan Juke Kiiro θα παραχθεί σε μόλις 5.000 μονάδες με 500 εξ’αυτών να είναι αποκλειστικά για την αγορά της Αγγλίας. Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή αποκτησής του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!