Η Yamaha παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό scooter EMF (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Η Yamaha παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό scooter EMF (vid)
Το νέο ηλεκτρικό scooter της Yamaha χρησιμοποιεί τεχνολογία ανταλλάξιμων μπαταριών.

Η Yamaha είναι μία από τις εταιρίες που έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις Honda, Piaggio και KTM για την κοινή κατασκευή ανταλλάξιμων μπαταριών για τη νέα γενιά ηλεκτρικών μοτοσικλετών και scooter τους. Αυτό το εγχείρημα δείχνει να προχωράει με γοργούς ρυθμούς καθώς ήδη η τεχνολογία έχει τεθεί σε εφαρμογή από εταιρίες στην Ασία, με βασικότερη την Gogoro στην Ταϊβάν.

Η Yamaha μας είχε προϊδεάσει ότι δουλεύει πάνω σε ένα ηλεκτρικό scooter πόλης καθώς είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες εβδομάδες κατασκοπευτικές εικόνες. Από ότι φαίνεται όμως η ιαπωνική φίρμα δεν έχασε χρόνο και παρουσίασε επίσημα πλέον το νέο της ηλεκτρικό scooter στην Ταϊβάν. Το όνομα του είναι EMF και έχει κατασκευαστεί γύρω από το σύστημα ανταλλάξιμων μπαταριών της Gogoro.

Yamaha EMF

Το EMF είναι ένα scooter επιπέδου 125 κ.εκ. με έναν ηλεκτροκινητήρα 7,6kW (περίπου 10 ίππους) ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο του scooter. Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές με τα 0-50 χιλιόμετρα/ώρα να έρχονται σε 3,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνάει τα 70 χιλιόμετρα/ώρα. Οι μπαταρίες προσφέρουν αυτονομία 70-100 χιλιόμετρα, ανάλογα με τη χρήση, ενώ το βάρος είναι χαμηλό στα 114 κιλά.

Το ηλεκτρικό scooter της Yamaha είναι εξοπλισμένο με ένα ψηφιακό πάνελ LCD με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες, σύστημα συνδεσιμότητας και σύστημα πλοήγησης στροφή/στροφή. Διαθέτει επιλογές οδήγησης, LED φωτιστικά σώματα και "έξυπνο" κλειδί ανέπαφης εκκίνησης. Οι τροχοί είναι 10 ιντσών, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω. Το scooter θα είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς και για την ώρα, μόνο στην Ταϊβάν.

Yamaha EMF

Στην Ευρώπη δεν γνωρίζουμε πότε θα έρθει καθώς δεν έχουμε ακόμα κάποιο δίκτυο ανταλλάξιμων μπαταριών. Η Gogogro στην Ταϊβάν έχει τοποθετήσει σχεδόν 2.200 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών με 10.000 διαθέσιμες μπαταρίες, ενώ επεκτείνει τη δράση της στην Κίνα και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το εν δράσει στο εντυπωσιακό video που ετοίμασε η Yamaha…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!