H Renault ενώνει τις δυνάμεις της με τη Geely (vid)

Κώστας Παστρίμας
H Renault ενώνει τις δυνάμεις της με τη Geely (vid)
Οι δύο κολοσσοί θα συνεργαστούν για την παραγωγή υβριδικών αυτοκινήτων στην ασιατική χώρα.

Δύο από τις σημαντικότερες εταιρείες στον κόσμο της αυτοκίνησης, η Renault και η Geely, ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα της υβριδική τεχνολογίας. Συμφώνησαν να συνεργαστούν στην κατασκευή αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες και υβριδικά συστήματα για την αγορά της Νότιας Κορέας, αλλά και για άλλες αγορές. Τα νέα μοντέλα θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Rensult-Samsung στην Μπουσάν της Νότιας Κορέας με την παραγωγή να προγραμματίζεται για το 2024. Για την Renault αυτή η συμφωνία ανοίγει έναν ακόμα δρόμο προς τις ασιατικές αγορές, ενώ παράλληλα ενισχύει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της Renaulution το οποίο περιλαμβάνει προιόντα τελευταίας τεχνολογίας και χαμηλών ρύπων.

renault

Η Geely από τη μεριά της, η οποία έχει κάτω από την ομπρέλα της εταιρείες όπως η Volvo, η Polestar και η Mahindra, θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία της από το κέντρο έρευνας και εξέλιξης που έχει εγκαταστήσει στη Σουηδία. Επίσης, θα εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία της στα υβριδικά συστήματα και θα συμβάλει στην προσπάθεια της Renault-Samsung να κατασκευάσει ιδανικά αυτοκίνητα για τις ανάγκες των αγοραστών, έχοντας πάντα την κορυφαία τεχνολογία ως βασική αρχή.

Τα προϊόντα που θα προορίζονται για την αγορά της Νότιας Κορέας θα έχουμε στοιχεία πολυτέλειας, κορυφαία τεχνολογία και θα ενισχύσουν τη φήμη της Renault-Samsung στις αγορές της Ασίας. Σε πρώτη φάση η παραγωγή θα περιοριστεί στην Νότια Κορέα, αλλά αργότερα υπάρχει σχεδιασμός για επέκταση και σε άλλες αγορές παγκοσμίως.

geely

Ο Λούκα Ντε Μέο, CEO του Renault Group με ικανοποίηση υποδέχτηκε τη νέα συμφωνία: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την έναρξη μιας τόσο πρωτοποριακής συνεργασίας με τον Όμιλο Geely. Σε αυτό το σχέδιο η Geely και η Renault θα ανοίξουν το δρόμο στο επιτυχημένο ταξίδι των τελευταίων 20 ετών της Renault-Samsung και θα συμβάλλουν στην βιομηχανία της Νότιας Κορέας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!