Stellantis: Ένας χρόνος επιτυχιών (vid)

Κώστας Παστρίμας
Stellantis: Ένας χρόνος επιτυχιών (vid)
Η Stellantis κλείνει έναν χρόνο και γιορτάζει την εντυπωσιακή της παρουσία στον κόσμο των τεσσάρων τροχών.

Πέρασαν 12 μήνες από τη γέννηση του Ομίλου Stellantis και η εταιρεία απολαμβάνει ήδη τους καρπούς αυτού του τολμηρού εγχειρήματος. Η Stellantis δημιουργήθηκε από τη συγχώνευαη των ομίλων PSA και Fiat-Chrysler για να ενώσει τις δυνάμεις των ιδρυτικών εταιριών της οι οποίες έχουν κερδίσει το στοίχημα της νέας αυτής δομής έχοντας σταθερά θεμέλια, στρατηγικές συνεργασίες και αποδοτικές λύσεις. Η Stellantis γιορτάζει λοιπόν έναν χρόνο από την ίδρυσή της και ήδη τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά σε όλα τα επίπεδα. Οι στόχοι της εταιρίας ήταν ξεκάθαροι σε πολλούς τομείς και σύμφωνα με την αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε όλα κύλησαν ομαλά φτάνοντας μάλιστα σε σημαντικά ορόσημα. Μεγάλη σημασία για την Stellantis έχουν οι βασικές αξίες της φροντίδας του πλανήτη, της σχέσης με τους υπαλλήλους και τις κοινότητες που δραστηριοποιείται, κάτι που κατάφερε να πετύχει σε συντριπτικό βαθμό.

stellantis

Στα θετικά της εταιρίας προστίθεται το γεγονός ότι εφάρμοσε γρήγορα την οργανωτικής της δομή και έγινε αποτελεσματική από τους πρώτους κιόλας μήνες της λειτουργίας της. Κατάφερε επίσης να λανσάρει περισσότερα από δέκα νέα μοντέλα μέσα στο 2021 με κάποια από αυτά να είναι τα Citroën C4, Fiat Pulse, DS 4, DS 9, Jeep Commander, Grand Cherokee/Grand Cherokee L, Wagoneer/Grand Wagoneer, Maserati MC20, Opel Mokka, Rocks-e και Peugeot 308.

stellantis

Σπουδαίο έργο έκανε η Stellantis και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης καθώς προγραμμάτισε επενδύσεις πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025 για στρατηγικές ηλεκτροκίνησης και λογισμικού που υποστηρίζουν τις 14 ιστορικές της μάρκες και τη στροφή για να γίνει μια εταιρεία βιώσιμης τεχνολογίας και κινητικότητας. Ήδη στον στόλο των εταιριών της Stellantis υπάρχουν 33 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και van με κυψέλες καυσίμου, ενώ τους επόμενους 18 μήνες αναμένονται ακόμα 8 ηλεκτρικά οχήματα.

stellantis

Στον τομέα των συνεργασιών η Stellantis κινείται μεθοδικά έχοντας ήδη συμφωνίες με τις Automotive Cells Company, Factorial Energy, LG Energy Solution, Samsung SDI και Vulcan Energy στο κομμάτι της ενέργειας και τις Amazon, BMW, Foxconn και Waymo στο κομμάτι του λογισμικού. Το μέλλον ανήκει στην Stellantis και διαγράφεται λαμπρό σύμφωνα με τα λεγόμενα του CEO της εταιρίας Κάρλος Τάβαρες: «Δεν είναι τυχαίο ότι η Stellantis γεννήθηκε ακριβώς όταν ο κόσμος μας απαιτεί ένα νέου πνεύματος, ενός που υποστηρίζει αυτή την ανθρώπινη επιταγή παρέχοντας καθαρή, συνδεδεμένη, προσιτή και ασφαλή ελευθερία μετακίνησης για όλους. Είμαι ευγνώμων σε κάθε υπάλληλος της Stellantis για την καθημερινή τους συμβολή στην ανάπτυξη της κοινής μας προσπάθειας και την επίτευξη κορυφαίας απόδοσης και αποτελεσμάτων, ενώ ανοίγουμε το δρόμο για ένα λαμπρό μέλλον. Η Stellantis θα κάνει τη διαφορά στο απαιτητικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε και τα αστέρια μας θα συνεχίσουν να λάμπουν».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!