Οζιέ: Πότε θα ανακοινώσει το αγωνιστικό του μέλλον

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Οζιέ: Πότε θα ανακοινώσει το αγωνιστικό του μέλλον
Ο πολυπρωταθλητής του WRC, Σεμπαστιέν Οζιέ, δεν έχει ξεκαθαρίσει σε πόσους αγώνες θα τρέξει στο 2022, ενώ θέλει να αγωνιστεί σε άλλες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το 2022 ξημερώνει μια νέα εποχή στο WRC, καθώς ο Σεμπαστιέν Οζιέ δεν θα συμμετάσχει σε ολόκληρη τη σεζόν με την Toyota. Ο Γάλλος 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα μοιραστεί το τρίτο Yaris Hybrid Rally1 με τον Εσαπέκα Λάπι και αυτή την εβδομάδα συμμετέχει στο εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, το Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Παρά το γεγονός πως ο Λάπι θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Σουηδίας στα τέλη Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα των δύο οδηγών δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Μάλιστα, εξαρτάται από τον ίδιο τον Οζιέ και τα σχέδιά του εκτός WRC.

Στο πλαίσιο του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα δήλωσε επί του θέματος: «Ελπίζω να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση σύντομα. Ελπίζω πως σύντομα θα συνομιλήσουμε με τον Οζιέ, μάλλον μετά το Μονακό και θα αποφασίσουμε το τι θα κάνουμε στο μέλλον. Μου είχε πει πέρυσι στο Ράλλυ Μόντσα πως ήταν πολύ κουρασμένος. Ήθελε να κάνει διακοπές και να επιστρέψει για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει φέτος. Το αρχικό μας πλάνο όμως ήταν πως το τρίτο Yaris θα το οδηγούσε στην πλειοψηφία των αγώνων ο Λάπι και στους υπόλοιπους ο Οζιέ».

Ogier WRC Toyota

Ο ίδιος ο Οζιέ σε ερώτηση που του τέθηκε από το Dirtfish, απάντησε σχετικά με το μέλλον του: «Έχουμε κάνει μια συζήτηση με την ομάδα αλλά τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Σύντομα θα ανακοινώσω τα πλάνα μου. Μπορώ ήδη να πω πως μετά το Ράλλυ Μόντε Κάρλο θα κάνω ένα μεγάλο διάλειμμα. Το πλάνο παραμένει στο να κάνω 4 ή 5 αγώνες και σύντομα θα ανακοινώσω το πρόγραμμά μου σε αγώνες πίστας. Προς ώρας όμως θέλω να ξοδέψω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ με την οικογένειά μου».

Ο Οζιέ έφτασε πριν μερικά χρόνια πολύ κοντά στο να αγωνιστεί στις 24 Ώρες Λε Μαν στην κατηγορία της LMP2. Ο Γάλλος δοκίμασε το Hypercar της Toyota στο Μπαχρέιν πέρυσι τον Νοέμβριο και η ιαπωνική φίρμα είναι ανοικτή στη συνεργασία της μαζί του στο WEC.

Ωστόσο αυτό χρειάζεται ειδική προετοιμασία. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota, Ρομπ Λουπέν, είχε αποκαλύψει πριν μερικές εβδομάδες πως η ομάδα του είναι ανοικτή στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί με τρίτο Hypercar στο Λε Μαν το 2023 ώστε να συμπεριλάβει τον Οζιέ στο δυναμικό της. Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε τον Γάλλο στους αγώνες αντοχής φέτος.

Image credit: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!