BMW i Ventures: Στοχεύοντας σε περισσότερες υποδομές φόρτισης

BMW i Ventures: Στοχεύοντας σε περισσότερες υποδομές φόρτισης
Η BMW μέσω του προγράμματος i Ventures ξεκινά την ενίσχυση των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε κατοικημένες περιοχές με την τεχνολογία HeyCharge.

Η BMW i Ventures ανακοίνωσε επένδυση στην HeyCharge, την γερμανική start-up που εκδημοκρατίζει την πρόσβαση σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε συγκροτήματα κατοικιών, κτίρια γραφείων και λοιπές υποδομές. Η HeyCharge ήταν στην ομάδα των νεοφυών επιχειρήσεων ‘Summer 2021’ του Y Combinator. Στόχος της εταιρείας αυτής είναι να κάνει τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων ευρέως διαθέσιμη και προσιτή, ξεκινώντας με την εκ των υστέρων τοποθέτηση φορτιστών σε πολυκατοικίες σε όλη την Ευρώπη.

Με το 56% των Γερμανών και το 46% των Ευρωπαίων να ζουν σε διαμερίσματα, όπως και το 37% των ενοικιαστών στις ΗΠΑ, ένα εύλογο επόμενο βήμα είναι η επέκταση των σταθμών φόρτισης EV, αλλά προς το παρόν η εξάρτηση από τη διαδικτυακή συνδεσιμότητα καθυστερεί την επεκτασιμότητα. Γι’ αυτό η HeyCharge έβαλε σκοπό να βοηθήσει να βρεθεί μία οικονομική, εμπορική, επεκτάσιμη λύση γι’ αυτή την ομάδα του πληθυσμού.

Κατά κανόνα, οι φορτιστές EV χρειάζονται μία εφαρμογή (app) ή κάρτα RFID και την κατάλληλη διαδικτυακή σύνδεση για να μπορούν να ενεργοποιηθούν. Ωστόσο, τα περισσότερα υπόγεια γκαράζ αυτή τη στιγμή δεν έχουν σημείο πρόσβασης στο διαδίκτυο, ούτε υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης τέτοιων φορτιστών. Η τεχνολογία HeyCharge έρχεται να βάλει τέλος στο πρόβλημα αυτό, μιας και μέχρι το 2040, σχεδόν όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται παγκοσμίως θα είναι ηλεκτρικά. Έτσι δημιουργείται μεγάλη ανάγκη για μία επεκτάσιμη λύση φόρτισης που θα μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητα των καταναλωτών.

BMW EV iX3

Η τεχνολογία SecureCharge της HeyCharge για την οποία εκκρεμεί χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, καταργεί την ανάγκη για μία τοπική διαδικτυακή σύνδεση, επιτρέποντας στην εφαρμογή και τους φορτιστές να επικοινωνούν απευθείας μέσω bluetooth με το HeyCharge App ή SDK. Με τον τρόπο αυτό, μεγιστοποιείται η διαθεσιμότητα του συστήματος, και παράλληλα ελαχιστοποιείται η καθυστέρηση στη μεταφορά δεδομένων μεταξύ τηλεφώνου και φορτιστή. Όταν συνδυάζεται με το Σημείο Πρόσβασης (Access Point), το απλό και αποτελεσματικό σύστημα της HeyCharge, το συνολικό κόστος μπορεί να μειωθεί μέχρι και 80% σε ό,τι αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ο Διευθύνων Εταίρος της BMW i Ventures, Κάσπερ Σέιτζ, δήλωσε: «Η ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων τα προσεχή χρόνια θα καταστήσει αναγκαία την επέκταση των υποδομών φόρτισης σε όλο τον κόσμο. «Η HeyCharge είναι η πρώτη εταιρεία που προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (EV) χωρίς διαδικτυακή σύνδεση, το οποίο είναι καταλυτικός παράγοντας για την κάλυψη αναξιοποίητων περιοχών. Με την τεχνολογία της HeyCharge, καθίσταται ελκυστική η εγκατάσταση φορτιστών σε τοποθεσίες που μέχρι σήμερα δεν ήταν εμπορικά βιώσιμες».

Ο ιδρυτής & CEO, της HeyCharge, Κρις Καρντέ πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που χρησιμοποιούμε αυτή την επένδυση για να επεκτείνουμε το προϊόν μας σε όλο τον κόσμο και να προσφέρουμε χαμηλού κόστους λύσεις φόρτισης στους καταναλωτές». Η λύση της HeyCharge καθιστά τη φόρτιση των Ηλεκτρικών Οχημάτων όχι μόνον επεκτάσιμη αλλά και πιο οικονομική και προσιτή με αποτέλεσμα να μπορείτε να φορτίζετε εύκολα τα EV σας οπουδήποτε ζείτε ή εργάζεστε», σχολίασε ο Chris Cardé, Ιδρυτής & CEO, HeyCharge. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την BMW i Ventures στο στάδιο αυτό και ανυπομονούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την επένδυση για να επεκτείνουμε το προϊόν μας παγκοσμίως και να προσφέρουμε χαμηλού κόστους λύσεις φόρτισης στους καταναλωτές».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!