Formula 1: Έφτασαν σε συμβιβασμό Aston Martin και Red Bull Technology

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Έφτασαν σε συμβιβασμό Aston Martin και Red Bull Technology
Οι δύο πλευρές βρήκαν τη χρυσή τομή σχετικά με τη πολυσυζητημένη μετεγγραφή του Νταν Φάλοουζ.

Ένα από τα εξωαγωνιστικά σίριαλ των τελευταίων εβδομάδων έφτασε στο τέλος του. Η Red Bull Technology και Aston Martin Cognizant Formula One Team έφτασαν σε συμφωνία σχετικά με την μετεγγραφή του Νταν Φάλοουζ από την αυστριακή ομάδα στη βρετανική.

Ο 48χρονος πρώην επικεφαλής αεροδυναμικής στους «ταύρους», έχει από τον περασμένο Ιούλιο συμφωνήσει να μεταπηδήσει στην Aston Martin όπου θα αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Ωστόσο η Red Bull δεν ήταν διατεθειμένη να τον αφήσει να μεταπηδήσει τόσο γρήγορα στον ανταγωνισμό. Ξεκίνησε δικαστική κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες και τελικά, μερικές ημέρες πριν τη δεύτερη εκδίκαση της υπόθεσης, έχουμε εξωδικαστική συμφωνία!

Ο Φάλοουζ που ήταν στη Red Bull από το 2006, θα μπορεί να αλλάξει στρατόπεδο στις 2 Απριλίου του 2022. Εξέλιξη την οποία οι δύο ομάδες ανακοίνωσαν από κοινού.

Ο επικεφαλής και CEO της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, είπε σχετικά: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Νταν για τα πολλά χρόνια άριστης υπηρεσίας του και να του ευχηθούμε τα καλύτερα για το μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Βρετανός τεχνικός τόνισε: «Πέρασα πολλά ευτυχισμένα χρόνια στη Red Bull Racing και είμαι υπερήφανος για όσα πετύχαμε. Ανυπομονώ για τη νέα σεζόν και μία νέα πρόκληση».

Νταν Φάλοουζ

Αυτή η πρόκληση είναι η Aston Martin που είναι σε διαδικασία αλλαγών, καθώς στοχεύει να εκμεταλλευτεί τους νέους κανονισμούς και να πλησιάσει την κορυφή. Συνδυάζεται μάλιστα με τεράστια επένδυση και επέκταση των εγκαταστάσεών της αλλά και αλλαγές σε πρόσωπα.

Ένα από αυτά είναι ο CEO της Aston Martin Performance Technologies και άλλοτε επικεφαλής της McLaren, Μάρτιν Ουίτμαρς. Ο Βρετανός είπε σχετικά με τον συμβιβασμό: «Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε σε συμφωνία με τη Red Bull, ώστε να αποδεσμεύσει πρόωρα τον Νταν από το συμβόλαιό του και ανυπομονούμε να ενταχθεί στην ομάδα μας».

Το συμβόλαιο του Φάλοουζ ολοκληρωνόταν στις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

Δείτε την ανασκόπηση του Gazzetta για τη συναρπαστική σεζόν του 2021, με τον Πάνο Σεϊτανίδη και τον Κώστα Παστρίμα.


Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!