Formula 1: Τέλος από την Aston Martin o Ότμαρ Σαφνάουερ

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Τέλος από την Aston Martin o Ότμαρ Σαφνάουερ
Ο Ρουμανικής καταγωγής τεχνικός ετοιμάζεται να ντυθεί στα χρώματα της Alpine.

Η φημολογία των τελευταίων μηνών επιβεβαιώθηκε και ο Ότμαρ Σαφνάρουερ έπαψε να είναι μέλος της ομάδας Formula 1 της Aston Martin, σε μία εξέλιξη που αναμένεται να φέρει ντόμινο ανακοινώσεων.

Ο γεννημένος στο Σέμλακ της Ρουμανίας τεχνικός, ήταν εδώ και αρκετές εβδομάδες στην πόρτα της εξόδου, με τη φημολογία να κορυφώνεται στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Τότε είχε διαψευστεί αλλά όπως συνήθως συμβαίνει, αποδείχθηκε πως αφού υπήρχε καπνός, υπήρχε και φωτιά.

Οι πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν πως ο 57χρονος ήταν δυσαρεστημένος με την έλευση στην ομάδα του Μάρτιν Ουίτμαρς, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ως CEO της Aston Martin Performance Technοlogies, o Βρετανός άλλοτε επικεφαλής της McLaren ήταν ουσιαστικά πιο ψηλά στην ιεραρχία του οργανισμού κι αυτό δεν άρεσε στον Σαφνάουερ.

Sebastian Vettel

H σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Ο Ότμαρ Σαφνάουερ έφυγε από την εταιρεία και ώσπου να τοποθετηθεί αντικαταστάτης, η διοίκηση της Aston Martin Cognizant Formula One Team θα καλύψει τα καθήκοντά του. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για τις υπηρεσίες που παρείχε στην ομάδα τα προηγούμενα 12 χρόνια και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον, όπου αναμφίβολα θα αναλάβει νέες προκλήσεις. Ευτυχώς, έχουμε στη διοίκησή μας ικανότατα στελέχη και έχουμε τη χρονική άνεση να εξετάσουμε τις επιλογές μας προτού ανακοινώσουμε τη νέα δομή της ομάδας. Η προσοχή της ομάδα είναι στραμμένη στην προετοιμασία του όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικού μονοθεσίου για την έναρξη της σεζόν του 2022».

Παρά τη… μπηχτή για τις νέες προκλήσεις, όλα δείχνουν πως πρόκειται για συναινετικό διαζύγιο που αναμένεται να φέρει ντόμινο εξελίξεων. Διότι αν ο Σαφνάουερ πάει στην Alpine, θα πρέπει κάποιον να αντικαταστήσει, πράγμα που αυτόματα μπορεί να οδηγήσει σε μία ανταλλαγή που να αποτελεί θετική εξέλιξη για όλες τις πλευρές.

Δείτε την ανασκόπηση της σεζόν της Formula 1 του 2021 με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1 Team

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!