Volvo: Το μέλλον των SUV φέρνει νέα φιλοσοφία

Volvo: Το μέλλον των SUV φέρνει νέα φιλοσοφία
Η Volvo αλλάζει φιλοσοφία στον τομέα των crossover SUV όταν θα αντικαταστήσει το XC90.

H Volvo ετοιμάζεται να αντικαταστήσει το XC90, μοντέλο βαρόμετρο της γκάμας της. Όμως αναμένεται να αλλάξει πλεύση με το αναφορικά με το όνομα του μοντέλου. Πριν από λίγο καιρό, ο CEO της φίρμας, Χακάν Σάμουελσον, είχε δηλώσει στο Automotive News πως το επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό crossover μοντέλο της Volvo θα έχει όνομα που θα ξεκινάει με φωνήεν.

Ωστόσο το αυστραλιανό Drive, ανακάλυψε πως η Volvo κατοχύρωσε τα πνευματικά δικαιώματα για το όνομα Embla τον περασμένο Οκτώβριο. Αυτό είναι ένα σημαντικό δείγμα πως ο αντικαταστάτης του XC90 θα ονομάζεται έτσι. Μπορεί πλέον η σουηδική εταιρεία να ανήκει σε Κινέζους, ωστόσο βασίστηκε στη σκανδιναβική μυθολογία για το όνομα «Embla» που αντικατοπτρίζει την πρώτη γυναίκα.

Volvo SUV

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη Volvo που επιθυμεί μέχρι το 2030 να γίνει μια αμιγώς ηλεκτρική φίρμα αυτοκινήτων. Το νέο crossover SUV που πιθανότατα θα ονομάζεται Embla, θα είναι το πρώτο της γενιάς του.

Εκτός από το όνομα, θα αλλάξει και η εμφάνιση του μοντέλου. Το νέο SUV θα βασίζεται στο Concept Recharge και θα έχει πολυτελές χαρακτήρα και σχεδιασμό. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πόσα στοιχεία θα περάσουν στο μοντέλο παραγωγής, καθώς οι πίσω πόρτες έχουν το χαρακτηριστικό πως ανοίγουν προς τα πίσω.

Volvo SUV

Ο αντικαταστάτης του XC90 είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη Volvo που έχει ως μεγάλο στόχο να κατακτήσει την αγορά των ΗΠΑ. Η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε πως θα λανσάρει ένα αυτόνομο σύστημα αυτόνομης οδήγησης ονόματι «Ride Pilot». Το σύστημα αυτό θα βασίζεται σε περισσότερους από 20 αισθητήρες, πολλαπλές κάμερες, ραντάρ και η πρώτη φάση δοκιμών είναι προγραμματισμένη για τα μέσα του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!