WRC: To νέο Toyota Yaris Rally1 αποκαλύπτεται

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Η Toyota είναι έτοιμη για τη νέα εποχή του WRC όπου και θα διαγωνιστεί με το ανανεωμένο και πλέον υβριδικό Yaris Rally1.

H Toyota συνεχίζει τη δυναμική παρουσία της στο WRC και έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από το ανανεωμένο Yaris Rally1 WRC αγωνιστικό της. Η επίσημη αποκάλυψη έγινε όμως στο Hangar-7 της Αυστρίας, σε εκδήλωση του ίδιου του WRC, με τις Hyundai και M-Sport Ford να βρίσκονται επίσης εκεί.

Οι πρωταθλητές του 2021 σε οδηγούς και κατασκευαστές μπαίνουν στη νέα και τολμηρή υβριδική εποχή του WRC με το ανανεωμένο Yaris. Στο δυναμικό της θα έχει τους Έλφιν Έβανς, Κάλε Ροβάνπερα, Τακαμότο Κατσούτα, ενώ σε επιλεγμένους αγώνες θα κάνει την εμφάνισή του ο πολυπρωταθλητής Σεμπαστιέν Οζιέ.

Τα Rally1 αγωνιστικά του WRC το 2022 θα διαθέτουν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού υβριδική τεχνολογία. Κάθε αγωνιστικό πλέον έχει στο κινητήριο σύνολό του ένα υβριδικό σύνολο που διαθέτει μπαταρία 3,9 kWh και δίνει επιπλέον ισχύ της τάξεως των 134 ίππων. Σε συνδυασμό με τον turbo κινητήρα 1.6 λίτρων η συνολική απόδοση των Rally1 θα ξεπερνούν τους 500 ίππους. Επιπλέον από το 2022 όλα τα αγωνιστικά της κορυφαίας κατηγορίας του WRC θα κινούνται με βιώσιμα καύσιμα.

Η Toyota πραγματοποίησε ένα εκτενές πρόγραμμα εξέλιξης στο νέο Yaris WRC, με τον επικεφαλής της ομάδας, Γιάρι-Μάτι Λάτβλα να δηλώνει ενθουσιασμένος για τη νέα πρόκληση της ομάδας του: «Οι αγώνες ράλλυ μπαίνουν σε μία νέα εποχή και είμαστε σε μια πολύ συναρπαστική στιγμή. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά όσον αφορά το ξεκίνημα της σεζόν. Ως ομάδα έχουμε κάνει πολύ σκληρή δουλειά, όμως κανένας δεν γνωρίζει πως θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους τα αγωνιστικά στην πράξη. Υπάρχουν πολλές αλλαγές στην οδήγηση και το στήσιμο των νέων Rally1. Για τη νέα χρονιά τα ερωτηματικά είναι τόσα πολλά που κάνει την πρόκληση ακόμα πιο συναρπαστική».

Το πρωτάθλημα του WRC ξεκινά αυτή την εβδομάδα 20-23 Ιανουαρίου με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Ακολουθείστε όλη τη δράση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ στο Gazzetta.

Image credit: Toyota, Redbullcontentpool.com