Στόχος του Hennessey Venom F5 είναι τα 500 χλμ/ώρα (vid)

Κώστας Παστρίμας
Στόχος του Hennessey Venom F5 είναι τα 500 χλμ/ώρα (vid)
Μέσα στον Ιανουάριο το αμερικανικό hypercar θα προσπαθήσει να σπάσει το απίστευτο φράγμα των 500 χλμ/ώρα.

Ο Τζον Χένεσεϊ έβαλε στόχο της ζωής του τα τελευταία δύο χρόνια να κατασκευάσει το αυτοκίνητο που θα τα βάλει στα ίσια με τα «θηρία» Bugatti Chiron και Koeningsegg Regera. Το Hennessey Venom F5 είναι άκρως εντυπωσιακό στα τεχνικά του χαρακτηριστικά καθώς είναι σε θέση να επιταχύνει από τα 0-300 χλμ/ώρα ταχύτερα ακόμα και από ένα μονοθέσιο της Formula 1!

hennessey

Το Venom F5 είναι εφοδιασμένο με έναν V8 κινητήρα 6.6 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 1.770 ίππους και 1.617 Nm ροπής, χαρίζοντας τρομακτικές επιδόσεις στο αυτοκίνητο. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 2,6 δευτερόλεπτα, ενώ τα 0-300 χλμ/ώρα τα φτάνει σε 8,4 δευτερόλεπτα - νούμερα εξωπραγματικά. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι 1.360 κιλά με το πλαίσιο θα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα.

hennessey

Το Hennessey Venom F5 έχει μπει στην τελική φάση της εξέλιξής του κάνοντας τις τελικές δοκιμές στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμα βίντεο το οποίο δείχνει το Venom να επιταχύνει δυνατά σε πίστα δοκιμών φτάνοντας τα 400 χλμ/ώρα. Στόχος πάντως είναι το Hennessey να κάνει την τελική του προσπάθεια μέσα στο 2022 προκειμένου να φτάσει στα 500 χλμ/ώρα!

hennessey

Οι δοκιμές που έκανε το αυτοκίνητο έγιναν για να αξιολογηθεί η σταθερότητά του και η επάρκεια των αεροδυναμικών συστημάτων. Το επόμενο ραντεβού είναι στο Kennedy Space Center της NASA, όπου θα επιδιώξει να φτάσει στα 500 χλμ/ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!