Ο σχεδιασμός είναι το γερό χαρτί των Hyundai

Κώστας Παστρίμας
Ο σχεδιασμός είναι το γερό χαρτί των Hyundai
Τα Hyundai Ioniq 5 και Staria έκλεψαν την παράσταση στα βραβεία Good Design 2021.

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά πέντε βραβεία απέσπασε η Hyundai στον θεσμό Good Design 2021. Ο κολοσσός από την Κορέα κατάφερε να διακριθεί σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες με δύο σημαντικά μοντέλα να τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Ioniq 5 και το πολυμορφικό Staria ήταν τα δύο αυτοκίνητα που κατάκτησαν την κορυφή στην κατηγορία των μεταφορών θριαμβεύοντας σε κατηγορίες όπως τα διαδραστικά μέσα, των εφαρμογών και της γραφιστικής.

hyundai

Το Ioniq είναι ένα μεσαίο SUV το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα BEV των ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai. Ο σχεδιασμός του είναι καινοτόμος και αγκαλιάστηκε από το κοινό χάρη στις ξεχωριστές τους σχεδιαστικές πινελιές, το μοντέρνο στυλ και τα παραμετρικά pixels στα φωτιστικά σώματα που είναι το σήμα κατατεθέν της Hyundai στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

hyundai

Από την άλλη, το Staria είναι ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων με φουτουριστικό σχεδιασμό που παραπέμπει σε διαστημόπλοιο. Η καμπύλη που δημιουργείται από μπροστά προς τα πίσω δίνει μια αίσθηση που δεν συναντάμε εύκολα σε αυτοκίνητο και παραπέμπει στον ορίζοντα της Γης κατά την ανατολή του Ηλίου. Στο εσωτερικό, το Staria είναι εμπνευσμένο από κρουαζιερόπλοιο προσφέροντας στους επιβάτες την αίσθηση της άνεσης και της χαλάρωσης. Τα παράθυρα είναι πανοραμικά για την τέλεια ορατότητα, ενώ η ευρυχωρία είναι εμπνευσμένη από την παραδοσιακή κορεάτικη αρχιτεκτονική «hanok».

hyundai

Τα προϊόντα της Hyundai που διακρίθηκαν στα βραβεία Good Design 2021 είναι στην κατηγορία των μεταφορών τα Ioniq 5 και Staria, στην κατηγορία των Multimedia, το infotainment σύστημα της Hyundai με Aqua Design, Jong-e και N, το σύστημα γεννήτριας HTWO Hydrogen Power Generation System, το σύστημα συνδεσιμότητας Hyundai Connectivity Application – Bluelink και στην κατηγορία των γραφικών το Hyundai Brand Collection.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!