Το 2021 ήταν η χρονιά της Ducati (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το 2021 ήταν η χρονιά της Ducati (vid)
Με ρεκόρ όλων των εποχών στις πωλήσεις έκλεισε το 2021 για την ιταλική μάρκα.

Το 2021 ήταν χρονιά-ρεκόρ για την Ducati καθώς το ιταλικό εργοστάσια ξεπέρασε κάθε προσδοκία στις πωλήσεις νέων μοντέλων. Με αιχμή του δόρατος το Multistrada V4, η Ducati κατάφερε να παραδώσει 59.447 μοτοσικλέτες στους πελάτες της και να καταγράψει αύξηση 24% σε σχέση με το 2020. Μάλιστα, η αύξηση ήταν μεγάλη και σε σχέση με το 2019 όταν η Ducati είχε πουλήσει 53.183 μοτοσικλέτες

ducati

Το μοντέλο που κυριάρχησε στις πωλήσεις της Ducati ήταν το Multistrada V4. Το κορυφαίο adventure των Ιταλών κέρδισε τις καρδιές των φίλων της Ducati πουλώντας σχεδόν 9.957 μονάδες. Πολύ καλή ήταν η πορεία της οικογένειας των Scrambler με πάνω από 9.000 μονάδες, ενώ και το Monster το οποίο αμφισβητήθηκε πολύ, σημείωσε ισχυρές πωλήσεις με 8.734 μονάδες. Η πιο δυνατή περιοχή του κόσμου για την ιταλική μάρκα ήταν η Αμερική όπου πουλήθηκαν 9.007 μοτοσικλέτες με ποσοστό αύξησης 32% σε σχέση με το 2020. Στην Κίνα επίσης σημειώθηκε αύξηση 21%, ενώ η Αυστραλία έκανε άλμα 50% στις πωλήσεις σε σχέση με το 2020.

ducati

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati, Κλαούντιο Ντομενικάλι δεν μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος με τη δυνατή χρονιά της εταιρίας. «Το 2021 ήταν μαγική χρονιά για την Ducati. παραδώσαμε περισσότερες από 59.000 μοτοσικλέτες, έναν αριθμό που δεν έχουμε πετύχει ποτέ στα 95 χρόνια ιστορίας του εργοστασίου", είπε ο Ντομενικάλι και πρόσθεσε για το 2022: "Επενδύουμε πολύ σε ακραία μονοπάτια ανάπτυξης τα οποία θα οδηγήσουν την εταιρία σε νέες κατηγορίας της αγοράς. Με το DesertX που θα έχουμε αυτήν τη χρονιά θα έχουμε μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση για τους φίλους της περιπέτειας, ενώ και άλλα ενδιαφέροντα σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη».

ducati

Για το 2022 η Ducati περιμένει σημαντικά πράγματα καθώς ήδη έχει παρουσιάσει μια σειρά από εξαιρετικά μοντέλα. Εκτός από το περιπετειώδες DesertX, παρουσιάστηκε το νέο Multistrada V2 και το νέο Streetfighter V2, ενώ για πιο ακραίες καταστάσεις υπάρχει η εκπληκτική Panigale V4S η οποία εξελίχθηκε από την ομάδα της Ducati στο MotoGP. Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για την Ιταλική μάρκα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!