Η εμπειρία του κινηματογράφου μέσα στην BMW σας (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η εμπειρία του κινηματογράφου μέσα στην BMW σας (vid)
Η BMW μετατρέπει το ταξίδι σε μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία με οθόνη 31 ιντσών.

Στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων CES στο Λας Βέγκας έχουμε παρακολουθήσει πολλές νέες καινοτομίες στον κόσμο του αυτοκινήτου. Η BMW είναι μια από τις εταιρίες που μας έχει χαρίσει πολλά ενδιαφέροντα προϊόντα και υπηρεσίες, ιδιαίτερα με τη σειρά My Modes που έχει παρουσιάσει στην κορυφαία έκθεση τεχνολογίας του κόσμου.

Μια από τις υπηρεσίες της BMW είναι το My Modes Theatre το οποίο μεταμορφώνει το πίσω τμήμα της καμπίνας σε ιδιωτική κινηματογραφική αίθουσα με ήχο surround και συνδεσιμότητα 5G χάρη στην BMW Theatre Screen, μία πανοραμική οθόνη σε διάταξη 32:9. Η μεγάλη οθόνη με λειτουργία Smart TV ξεδιπλώνεται από την επένδυση οροφής όταν χρειάζεται και οι επιβάτες μπορούν να χειριστούν την Theatre Screen μέσω επιφάνειας αφής σε πάνελ που βρίσκονται στις πίσω πόρτες.

bmw

Η BMW Theatre Screen είναι μία UltraWide πανοραμική οθόνη 31 ιντσών που δεσπόζει στο εσωτερικό από τη μία άκρη στην άλλη, ενώ σε ύψος εκτείνεται από την επένδυση οροφής μέχρι τις πλάτες των εμπρός καθισμάτων. Μπορεί να προσφέρει ανάλυση μέχρι και 8K, ενώ τον ήχο έχει αναλάβει ενσωματωμένο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround. Το ηχητικό σήμα έναρξης είναι δημιουργία του Χάνς Ζίμερ, γνωστού οσκαρικού συνθέτη κινηματογραφικών ταινιών, ενώ ένα κινούμενο γραφικό εμφανίζεται επίσης στην οθόνη, ειδικά σχεδιασμένο από το τμήμα Σχεδίασης Διεπαφής Χρήστη της BMW για το My Mode Theatre.

Η BMW συνεργάζεται με την κορυφαία εταιρία Amazon προκειμένου η εμπειρία να γίνει πραγματικά μοναδική. Προσφέρει ένα ποικίλο πρόγραμμα ψυχαγωγίας μέσω Fire TV, αλλά και πρόσβαση σε περιεχόμενο που ήδη απολαμβάνουν στο σπίτι, όπως ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, μουσική και podcasts και όλα αυτά εν κινήσει. Φυσικά, η σύγχρονη αυτή υπηρεσία έξυπνης τηλεόρασης υποστηρίζεται από πρότυπο 5G. Η κορυφαία BMW iX είναι το πρώτο στον κόσμο πολυτελές όχημα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία 5G για τη μετάδοση δεδομένων. Στο μέλλον, θα χρησιμοποιείται και σε άλλα μοντέλα όπως η BMW i4.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!