WRC: Τρομακτικό ατύχημα Μπριν με το Ford Puma Rally1 (vid)

WRC: Τρομακτικό ατύχημα Μπριν με το Ford Puma Rally1 (vid)
O Κρεγκ Μπριν είχε ένα σφοδρό ατύχημα σε δοκιμές εξέλιξη που πραγματοποίησε η M-Sport ενόψει του Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Η έναρξη της σεζόν του WRC για το 2022 πλησιάζει, με τις ομάδες και τους οδηγούς να προετοιμάζονται για μια ακόμα εντυπωσιακή σεζόν. Η Hyundai ήταν η πρώτη ομάδα που παρουσίασε το αγωνιστικό της για το 2022, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να το πράξουν οι Toyota και M-Sport Ford. Όμως δεν είναι όλα ρόδινα στον κόσμο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ.

Κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για τη νέα χρονιά ο οδηγός της M-Sport, Κρεγκ Μπριν είχε ένα πολύ άσχημο ατύχημα με το Ford Puma Rally1. Κατά τη διάρκεια του τεστ, ο Ιρλανδός είχε επαφή με τοίχο που οδήγησε σε ζημιά του εμπρός τροχού και καθώς περνούσε από μια γέφυρα έπεσε στον γκρεμό δίχως να έχει τον έλεγχο. Ευτυχώς βγήκε ανέπαφος δίχως κάποιον ιδιαίτερο τραυματισμό.

Μάλιστα η M-Sport πιστεύει πως μπορεί να επισκευάσει το κατεστραμμένο Rally1 και να συνεχίσει το πρόγραμμα προετοιμασίας για τον πρώτο αγώνα του 2022. Η ομάδα το 2022 θα παραταχθεί με δύο πλήρης συμμετοχές, με τον Αντριέν Φουρμό να είναι ο έτερος οδηγός της, ενώ και ο Σεμπαστιέν Λεμπ θα αγωνιστεί στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Breen 2022

Ο επικεφαλής της M-Sport, Ρίτσαρντ Μίλενερ δήλωσε στο Dirtfish για το ατύχημα του Μπριν: «Δουλεύουμε σκληρά ώστε το αυτοκίνητο να συνεχίσει τις δοκιμές, υπέστη εκτενείς ζημιές στο ατύχημα. Από αυτά που μου είπαν, τα παιδιά προσπαθούν να ανακτήσουν το αυτοκίνητο. Είναι κρίμα γιατί ο Κρεγκ την πλήρωσε ακριβά για ένα μικρό λάθος. Χτύπησε έναν τοίχο και έσπασε τον τροχό. Υπό κανονικές συνθήκες θα το επισκευάζαμε κανονικά αλλά έτσι όπως ήταν εκεί ο δρόμος, αναποδογύρισε και έπεσε στον γκρεμό».

Για πρώτη φορά στην ιστορία του WRC, όλα τα Rally1 αγωνιστικά αυτοκίνητα θα είναι υβριδικά, με τον εξηλεκτρισμό να μπαίνει για τα καλά πλέον στους αγώνες ράλλυ.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τις δοκιμές της M-Sport για το 2022 και το ατύχημα του Κρεγκ Μρπιν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!