Η BMW συναντά την ψηφιακή τέχνη στο νέο iX M60 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η BMW συναντά την ψηφιακή τέχνη στο νέο iX M60 (vid)
Στην Έκθεση CES του Λας Βέγκας η BMW παρουσίασε το νέο της σύστημα Digital Art.

Για να γιορτάσει τα 50 χρόνια της πολιτιστικής εμπλοκής της στα κοινωνικά δρώμενα η BMW παρουσίασε ένα πολύ ξεχωριστό προϊόν για τα μελλοντικά μοντέλα της. Πρόκειται για το Digital Art Mode το οποίο σχεδίασε η Kινέζα καλλιτέχνις Σάο Φέι και παρουσιάστηκε στην Έκθεση Τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας. Η πρώτη εμφάνιση του συστήματος έγινε στο νέο ηλεκτρικό iX M60 και εντάσσεται στα νέα My Modes της BMW. Αυτό που προσφέρει το Digital Art είναι μια μοναδική εμπειρία ατμόσφαιρας, καθώς ανάλογα με την οδηγική κατάσταση και τη διάθεση του οδηγού, μπορεί να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη σύνθεση σε επίπεδο λειτουργιών και συναισθημάτων, πατώντας απλά ένα μπουτόν ή μέσω φωνητικού ελέγχου.

bmw

Αυτή η εμπειρία επιτυγχάνεται με τον συγχρονισμό των συστημάτων κίνησης και διεύθυνσης, του εσωτερικού φωτισμού και του ήχου, ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού και των γραφικών της μοναδικής κυρτής οθόνης της BMW. Το καινοτόμο Digital Art Mode αποτελεί μία πρόσθετη επιλογή για να μπορούν οι οδηγοί να εξατομικεύουν την οδηγική εμπειρία σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά τους και να απολαμβάνουν άρωμα πολιτισμού στις καθημερινές μετακινήσεις τους.

bmw

Το σύστημα σχεδιάστηκε από το τμήμα σχεδιασμού της BMW σε συνεργασία με την καλλιτέχνιδα Σάο Φέι η οποία έχει να επιδείξει συναρπαστικά έργα. Το 2017 σχεδίασε το 18ο BMW Art Car χρησιμοποιώντας την M6 GT3 και τώρα οι δύο πλευρές κάνουν το επόμενο πολιτιστικό βήμα. Για το Digital Art η Φέι έχει σχεδιάσει ένα ψηφιακό έργο το οποίο ονομάζεται Quantum Garden. Πρόκειται για έναν γαλαξία οπτικών χώρων γεμάτο από κουκίδες και φωτεινές δέσμες οι οποίες αντικατοπτρίζουν την αόρατη αλλά διαρκή σχέση που συνδέει τους ανθρώπους, τις ομάδες και τα συστήματα που επηρεάζουν το ένα με το άλλο ακόμα και από απόσταση, και στο πλαίσιο αυτό τροποποιούν το περιβάλλον τους.

bmw

Ο Κριστόφ Γκρότε, Αντιπρόεδρος του τομέα Digital Car στο BMW Group είπε για το νέο προϊόν: «Με το νέο Digital Art Mode, η εμπλοκή της BMW στα πολιτιστικά δρώμενα φτάνει σε νέα επίπεδα, δημιουργώντας παράλληλα κάτι εντελώς μοναδικό. Για πρώτη φορά, καθιστούμε την ψηφιακή τέχνη αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ψηφιακής εμπειρίας σε ένα αυτοκίνητο και χρησιμοποιούμε καινοτόμα τεχνολογία για να μετασχηματίσουμε την κινητικότητα σε μία εξατομικευμένη, άκρως αποκλειστική και συναισθηματική εμπειρία».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!