Formula 1: O Σουμάχερ έχει μεγάλες προσδοκίες από τη Haas

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: O Σουμάχερ έχει μεγάλες προσδοκίες από τη Haas
O Μικ Σουμάχερ αναμένει μια πολύ διαφορετική Haas το 2022, καθώς επιθυμεί να μάχεται για καλύτερες θέσεις στο grid.

Η πρώτη σεζόν του Μικ Σουμάχερ στη Formula 1 επισκιάστηκε από το γεγονός πως η Haas δεν είχε ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Η VF-21 ήταν το τελευταίο σε απόδοση, με την αμερικανική ομάδα να επιλέγει μια οδό δίχως αναβαθμίσεις καθ’όλη τη διάρκεια του 2021.

Ο στόχος της Haas ήταν να επικεντρωθεί στο 2022 και τις τεράστιες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς του σπορ. Τα οικονομικά περιθώρια είχαν στενέψει ιδιαίτερα και υπήρξαν αμφιβολίες σχετικά με το αν θα καταφέρει να επιβεβαιώσει. Ωστόσο η χορηγία της Uralkali, της εταιρείας του πατέρα του Νικίτα Μαζέπιν εξασφάλισαν τη βιωσιμότητα της ομάδας.

Η σεζόν του 2022 όμως πλησιάζει και ο Μικ Σουμάχερ ανυπομονεί να δει τι μπορεί να κάνει με το νέο μονοθέσιο. Το 2021 κέρδισε ήταν εμφανώς καλύτερος από τον Μαζέπιν και οι προσδοκίες του είναι ιδιαίτερα υψηλές.

«Από τα όσα ακούω και βλέπω, το μονοθέσιο βρίσκεται σε ένα πολύ θετικό σημείο στην εξέλιξη. Έχω πολύ μεγάλες προσδοκίες. Ελπίζω η ομάδα να καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μου το 2022», ανέφερε ο Σουμάχερ στο motorsport.com.

Mick Schumacher Haas

Ο νεαρός Γερμανός βοήθησε στην εξέλιξη του μονοθεσίου του 2022, δίνοντας τη δική του οπτική για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ομάδα. Το γεγονός αυτό το απόλαυσε ιδιαίτερα: «Πάντα με ενδιέφερε να δω πως λειτουργούν γενικά τα πράγματα στη Formula 1. Έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με το που βρίσκεται η εξέλιξη του μονοθεσίου του 2022 και θέλω να κατανοήσω πως ακριβώς πραγματοποιούνται όλα στο εργοστάσιο. Ήταν φοβερό να δουλεύω με την ομάδα στο εργοστάσιο, να δίνω τη δική μου οπτική για το πώς θα ήθελα να είναι το νέο μονοθέσιο. Είναι η πρώτη φορά που ένα αγωνιστικό θα κατασκευαστεί για εμένα και όχι για όλους, όπως στις μικρές κατηγορίες».

Η Haas θέλει να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών το 2022 και να επιστρέψει στο μέσον του grid. Η νέα σεζόν της Formula 1 ξεκινά το τριήμερο 18-20 Μαρτίου με το GP Μπαχρέιν.

Image credit: Haas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!